Påskeutfarten:

Her er det forsinkelser: - Tett trafikk

Søndag vender mange påsketurister hjem fra ferie, og det er meldt om lange køer flere steder. - Mye trafikk på veiene, sier Vegtrafikksentralen.

STORE FORSINKELSER: Flere hyttefolk har søndag tatt turen hjem. Det har skapt kø og forsinkelse på flere hovedveier. Foto: Arne Tvervaag
STORE FORSINKELSER: Flere hyttefolk har søndag tatt turen hjem. Det har skapt kø og forsinkelse på flere hovedveier. Foto: Arne Tvervaag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påskeferien nærmer seg slutten, og flere hyttefolk har søndag tatt turen hjem. Det har skapt kø og forsinkelse på flere hovedveier.

- Per nå er det hovedsakelig forsinkelser ved E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda, som er et kjent problemområde i forhold til kø. Der er det en 50 minutter forsinkelse, sier trafikkoperatør Andreas Larsen i Vegtrafikksentralen region sør til Dagbladet.

På E16 er det tett trafikk og stedvis saktegående kø i sørgående retning, opplyser Vegtrafikksentralen. Tendensen er imidlertid avtakende.

- Også på E134, mellom Hokksund og Drammen, er det 30-40 minutter forsinkelser. Det er mye trafikk på veiene i og rundt Drammen, sier Larsen.

  • Har du bilder eller video av påsketrafikken? Send det til Dagbladet på e-post 2400@db.no eller mms til 2400.

Råd til reisende

- Hva er ditt råd til hyttefolk som nå planlegger påskenedfarten?

- Jeg ville ha undersøkt trafikkmeldinger, undersøkt hvor det er åpent og heller vurdere en alternativ rute eller vente med å kjøre til i morgen, sier han.

- Trafikken har allerede begynt å minke littegrann. Stort sett er det mest kø og forsinkelser fra klokka 12 og så dabber det av rundt 19-tida, sier Larsen.

Han opplyser at det trolig blir kø på veiene i morgen også.

- Det blir nok trafikk i morgen, men det var en del trafikk fra fjellet i går også, så folk har nok spredt det litt utover.

Trafikkmeldinger fra Statens vegvesen finner du her.

Status på fjelloverganger

Flere fjelloverganger og veier har vært stengt som følge av uvær. Dette er status søndag ettermiddag:

E16 Filefjell: Åpen

E134 Haukeli: Kolonne

Riksvei 7 Hardangervidda: Stengt

Riksvei 13 Vikafjell: Stengt

Riksvei 52 Hemsedal: Åpen

Fylkesvei 50 Aurland-Hol: Kolonnekjøring

Fylkesvei 53 Årdal-Tyin: Stengt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer