ETTERSØKT:  I går bekreftet britisk etterretningskilder at briten som hittil er kalt Jihadi John heter Mohammed Emwazi. Han er 27 år og var tidligere dataelev ved Westminister-universitetet. Han skal ha vært den som har henrettet en rekke vestlige gisler. Foto: Westminister-universitetet og Scanpix
ETTERSØKT: I går bekreftet britisk etterretningskilder at briten som hittil er kalt Jihadi John heter Mohammed Emwazi. Han er 27 år og var tidligere dataelev ved Westminister-universitetet. Han skal ha vært den som har henrettet en rekke vestlige gisler. Foto: Westminister-universitetet og ScanpixVis mer

Her er det første bildet av Jihadi John

IS-bøddelen uten finlandshette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første bildet av «Jihadi John», eller Mohammed Emwazi (27), som han egentlig heter, er nå blitt offentliggjort av Sky News.

Det var i går at britisk etterretning offentliggjorde Jihadi Johns egentlige navn, Mohammed Emwazi. Han har blitt kalt IS-bøddelen, og skal være mannen som har vært med i en rekke propagandavideoer for terrorgruppa IS. Det skal være ham som har henrettet en rekke journalister og hjelpearbeidere de siste månedene.

Data-student Emwazi var en datastudent ved Westminister-universietet, hvor han tok en bachelor-grad i dataprogrammering. Den britiske tv-stasjonen Sky News har funnet et bilde av Emwazi på nettsidene til universitetet i Westminister.

Den nåværende 27-åringen er født i Kuwait og vokste opp i et middelklasse-nabolag i Vest-London. Han gikk tidvis i en moské i Greenwich, ifølgte The Telegraph.

Sammen med familien bodde han i en treroms leilighet i Warwick Crescent.

Sendt hjem fra Tanzania Emwazi linkes til en brite som allerede i 2006 reiste til Somalia for å drive rekruttering og samlet inn penger til al-Shabaab.

Han har vært kjent for britiske sikkerhetsmyndigheter i flere år, ifølge flere medier. Det var i 2009 at han kom inn på politiets radar.

En av de to var en tysk konvertitt, og også sistemann var muslim - og politiet trodde de tre skulle reise til al-Shabaab i Somalia. Derfor ble de anholdt på flyplassen i Dar es Salaam i Tanzania, holdt der over natta og så sendt hjem igjen.