FØRSTE MØTE: Statsminister Erna Solberg møtte USAs president Barack Obama i Haag i dag. Foto: Statsministerens kontor.
FØRSTE MØTE: Statsminister Erna Solberg møtte USAs president Barack Obama i Haag i dag. Foto: Statsministerens kontor.Vis mer

Her er det første møtet

Erna Solberg møtte Barack Obama i Haag i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAAG (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg møtte USAs president Barack Obama i Haag i ettermiddag. Det var første gang de to møttes.

- Det var et kort og hyggelig møte mellom Obama og statsministeren. Han gratulerte nok en gang med valget, og de understreket det gode allianseforholdet mellom Norge og USA, sier statssekretær Sigbjørn Aanes til Dagbladet.

Konferansen Nuclear Security Summit arrangeres for tredje gang, denne gang i Haag. Det er Obama som er intitiativtager til konferansen. Atomsikkerhet er på agendaen, men i år er også den spente situasjonen mellom Russland og Ukraina et tema. Det samme er spørsmålet om hvem som skal overta vervet som generalsekretær i Nato. Eks-statsminister Jens Stoltenberg er en het kandidat.

De to statslederne møttes i mingleområdet der kun statsledere og deres aller nærmeste rådgivere slipper inn.

Sikkerhetsopplegget rundt konferansen er strengt. Store deler av byen Haag er avstengt, og pressen får kun slippe inn på deler av konferanseområdet.
 
Erna Solberg holder ny pressebrief klokka 18:15 i kveld. Deretter reiser Solberg i middag på slottet.