HØYT OPPE: Mannskapet på romstasjonen trives med å være vektløse sammen. Fra toppen om med klokka mot høyre: Oleg Kotov,  Koichi Wakata, Sergey Ryazanskiy, Rick Mastracchio, Mike Hopkins og Mikhail Tyurin. Foto: EPA / NASA / NTB scanpix
HØYT OPPE: Mannskapet på romstasjonen trives med å være vektløse sammen. Fra toppen om med klokka mot høyre: Oleg Kotov, Koichi Wakata, Sergey Ryazanskiy, Rick Mastracchio, Mike Hopkins og Mikhail Tyurin. Foto: EPA / NASA / NTB scanpixVis mer

Her er det fortsatt god stemning mellom USA og Russland

Krisa på jorda, roligere i verdensrommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krim-krisen omtales som den største krisen siden den kalde krigen.

Russland beskyldes for klare brudd på folkeretten, og USAs president Barack Obama truer med å utebli fra det planlagte G8-møtet i Sotsji i juni om ikke Russland snur i Ukraina. USAs utenriksminister John Kerry besøkte tirsdag Ukrainas hovedstad Kiev.

- Jeg mener det er klart at Russland har arbeidet hardt for å skape et påskudd for å kunne invadere videre, sa Kerry på en pressekonferanse ifølge NTB.

President Obama sa på sin side at president Putin «virker å ha helt andre jurister med sine helt egne tolkninger».

Forholdet mellom to av verdens supermakter er dårligere enn på mange år. Men et sted er det fortsatt ganske ålreit stemning: På Den internasjonale romstasjonen.

Romstasjonen er et samarbeid mellom USARusslandJapanCanada og Europa (ESA).

Amerikanske Mike Hopkins, russiske Oleg Kotov og Sergey Ryazanskiy skal alle sammen tilbake til moder jord 10. mars. Og NASA tror det kommer til å gå fint, på tross av det noe anstrengte politiske klimaet nede på jorda, melder Space.com.

NASA-sjef Charlie Bolden minner om at samarbeidet i verdensrommet har gått fint også i tidligere kaotiske tider.

- Jeg tror folk glemmer at vi har vært på den Internasjonale romstasjonen sammenhengende i 13 år, og at det har vært mange internasjonale kriser i de årene, sier Bolden ifølge Space.com.

- Det er ikke uten grunn at det er stadig flere som mener romstasjonen fortjener fredsprisen, sier han ubeskjedent.

- Romstasjonen har eksistert og fortsatt å fungere med folk fra ulike kulturer og trosretninger, sier han.