Corona

Her er det full fest i Wuhan

Mens Roskilde avlyses, feires det som om pandemien for lengst er historie i Kina.

FESTSTEMNING: Livet har gått tilbake til normalen for de fleste i Wuhan. Video: Weibo/Twitter. Foto: Tingshu Wang / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fester og reiser som om det var 2019. For dem som husker hvordan det var.

Ved Den kinesiske mur er det kø. For ikke å snakke om trengselen foran festivalscenen i Wuhan. Pandemien synes nærmest å være glemt for mange av de 260 millionene kinesere som nå benytter den gyldne uke, fridagene knyttet til arbeidernes dag, til å nyte livet.

11 000 dansende og jublende mennesker kunne i helga nyte to dager med musikk fra scenen i Wuhan, for de fleste mest kjent som corona-pandemiens «fødested».

- Vi led

Med armene i været og uten munnbind, kunne flere av dem nyte festivallivet som for de aller fleste i Europa føles virkelighetsfjernt og nærmest glemt. I sterk kontrast til feststemte kinesere, kom tirsdag nyheten om at Roskilde også i 2021 må se seg nødt til å avlyse på grunn av pandemien.

Samtidig er over 50 millioner europeere bekreftet smittet av corona siden pandemien startet i Kina i desember 2019, ifølge en oversikt laget av AFP.

- I fjor led vi under den pågående pandemien. Det har ikke vært lett å komme hit vi er i dag. Vi har betalt en høy pris, så nå er jeg veldig forventningsfull til arrangementet, sier 23 år gamle Gao Yuchen, som er student og på plass på Wuhan-festivalen, til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer