NYTT LAG: Her er den nye ledelsen i Ap: Nestleder Trond Giske, partisekretær Kjersti Stenseng, partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik. Den nye partisekretæren ga marsjordre til å starte valgkampen omgående.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NYTT LAG: Her er den nye ledelsen i Ap: Nestleder Trond Giske, partisekretær Kjersti Stenseng, partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik. Den nye partisekretæren ga marsjordre til å starte valgkampen omgående. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Her er det nye Ap-teamet:

Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik, Trond Giske og Kjersti Stenseng starter valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jonas Gahr Støre ble i ettermiddag gjenvalgt tom Ap-leder til store ovasjoner. Hadia Tajik og Trond Giske ble valgt til nestledere, og Kjersti Stenseng til ny partisekretær.

- Det er med ekte glede at jeg foreslår gjenvalg av Jonas. Vi visste at Jonas hadde bred tilslutning i den norske befolkningen Han representerer den tradisjonelle sosialdemokratiske politkken, men representer også fornyelse.

- Peker framover - Jonas viser fram et ekte demokratisk sinnelag. Han tar alternative meninger på alvor. Han har tatt ledelsen i Ap og i stortingsgruppa, og har sammen med hele partiet skapt en kraftfull og tydleig opposisjon til regjeringen og tatt initiativ til fornyelse. Det peker fremover, og det tar vare på viktige tradisjoner.

- Dette er forutsetningen for det moderne sosialdemokratiet, og han er den gode lederen på dette grunnlaget, sa lederen i valgkomiteen, Martin Kolberg.

Klok og kunnskapsrik Om Hadia Tajik sa Kolberg at hun representerer den nye og spennende generasjonen i Ap.

- Etter valgkomiteens mening vil Hadia tilføre partiledelsen kunnskap, klokskap og stor arbeidskapasitet, og erfaring fra den nye gerneasjonen, sa Kolberg.

- En av våre fremste Om Giske sa Kolberg:

GJENVALGT: Jonas Gahr Støre ble gjenvalgt som leder i Arbeiderpartiet .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJENVALGT: Jonas Gahr Støre ble gjenvalgt som leder i Arbeiderpartiet .Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han har vært en av våre fremste og erfarne politikere gjennom mange år. Han har vært AUF-leder, medlem i Stortinget i 18 år og sittet 10 år i regjering.

Trond har en bred og omfattende erfaring, er en sterk debattant som behersker svært mange felt og hans praksis viser god politisk teft, strategisk vurderingsevne. Han representerer både kontinuet og fonyelse. Han er den første i partiledelsen fra Trøndelag siden Martin Tranmæl, sa Kolberg.

- Partiets kjerne Kjersti Stenseng ble valgt til ny partisekretær.
- Vi føler oss sikre på at Kjersti er glad i folk og ønsker å bygge laget. Vi føler oss sikre på at Kjersti forstår hvor viktig partiorganisasjonen er, er partiets kraft og dens kjerne.

Vi mener hun som person har de egenskaper som en partisekretær trenger og skal ha, sa Kolberg.
Det er andre gangen Ap får en kvinnelig partisekretær. Solveig Torsvik var partisekretær da Thorbjørn Jagland var partileder.

Skal være et team Martin Kolberg understreket at den nye partiledelsen skal være et team, og at de to nestlederne skal være likestilte.

- Vi avviser at medlemmer i ledelsen skal balansere ut hverandre. De skal være et team. Det skal være forskjellige personer i partiets ledelse og ha ulike perspektiver, men de skal ha felles ansvar, sa Kolberg.

UNG OG KLOK: Hadia Tajik skrev historie da hun ble valgt til ny nestleder i Ap i ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNG OG KLOK: Hadia Tajik skrev historie da hun ble valgt til ny nestleder i Ap i ettermiddag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Anniken Huitfeldt fortsetter som kvinnepolitisk leder.

Helga Pedersen som ble valgt som nestleder i 2007, går nå ut av partiledelsen og har også varslet at hun ikke vil ta gjenvalg til Stortinget i 2017. Raymond Johansen, som blir partiets byrådslederkandidat i Oslo, ble innvalgt som medlem i sentralstyret

ERFAREN: Trond Giske ble valgt til den ene av to likestilte nestledere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ERFAREN: Trond Giske ble valgt til den ene av to likestilte nestledere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
PARTIETS KJERNE :blir Aps nye partisekretær.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PARTIETS KJERNE :blir Aps nye partisekretær.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer