Her er det størst sjanse for hvit jul

Meteorologisk institutt har gått ut med «en liten teaser».

SLEDEFØRE: Om nissen kan benytte dette framkomstmiddelet på julaften, er fortsatt ikke avklart, men Meteorologisk institutt har i dag gått ut med statistikk som viser hvilke steder i landet han har kunnet bruke sleden til jobb de siste 30 åra. Foto: Kaisa Siren / Lehtikuva / Scanpix
SLEDEFØRE: Om nissen kan benytte dette framkomstmiddelet på julaften, er fortsatt ikke avklart, men Meteorologisk institutt har i dag gått ut med statistikk som viser hvilke steder i landet han har kunnet bruke sleden til jobb de siste 30 åra. Foto: Kaisa Siren / Lehtikuva / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede denne uka begynte Meteorologisk institutt å få spørsmål om hvordan været blir til jul.

Og til tross for at det fortsatt er over 20 dager til den setter inn, og langtidsvarselet deres bare omfatter de neste ti dagene, har meteorologene forsøkt å gi de undrende et svar.

- Vi valgte å gå ut med en liten teaser, sier statsmeteorolog Ida Fossli til Dagbladet.

Størst sjanse

På twitterkontoen meteorologene har de postet et bilde som i fargene grønt og blått viser hvor i landet det er størst sannsynlighet for hvit jul.

«Er du spent på juleværet? Blå områder på kartet viser hvor det er størst sjanse for hvit jul i Norge. Nord og fjellet i sør ligger best an!», skriver meteorologene til bildet.

Meteorologene har gått 30 år tilbake i tid, tatt for seg hvert eneste år siden og sett på hvilke steder som har fått snø til jul.

- Basert på denne statistikken er det gode sjanser for hvit jul i fjellet i Sør-Norge og i Finnmark. Langs kysten i vest, derimot, er sjansene dårligere, sier statsmeteorolog Ida Fossli til Dagbladet.

Har allerede snø

Stedene som leder an til å få hvit jul er allerede snødekket, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer