Varmerekorden for mai kan ryke:

Her er det ti grader
varmere enn på Gran Canaria

Hele Sør-Norge bader i sol og varme. Lenger nord ventes ei helg preget av storm og snø i fjellet.

SYDENTEMPERATUR: Drammen fikk temperaturer over 30 grader fredag. Det kan fort skje igjen søndag, ifølge meteorologen. Foto: NTB scanpix
SYDENTEMPERATUR: Drammen fikk temperaturer over 30 grader fredag. Det kan fort skje igjen søndag, ifølge meteorologen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mai måned har vært uvanlig varm flere steder i landet, og helga har ikke vært noe unntak så langt. For den som holder til i Sør-Norge og er glad i hete sommerdager og -netter, kan vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Bergen, Martin Granerød, komme med svært gode nyheter:

Hele helga blir preget av svært varmt og fint vær i hele Sør-Norge.

- Enkelte steder kryper temperaturen over 30 grader. Både Drammen og Gulsvik opplevde dette fredag, og det ser særlig lovende ut søndag med tanke på å komme opp i lignende temperaturer, sier Granerød, som legger til at starten på neste uke ikke ser noe dårligere ut for den som vil sole seg.

Varmere enn Gran Canaria

Med temperaturer omkring 30 grader, er det liten grunn til å sette seg på flyet til det som normalt sett er varmere strøk for værets del. På Gran Canaria meldes det lørdag om lunkne 20 grader. Feriegjestene kan forvente lignende temperaturer også søndag.

Selv om det fremdeles gjenstår fem dager igjen av mai, gjør værutsiktene sitt til at meteorologen begynner å tro på muligheten for å sette ny rekord for gjennomsnittlig makstemperatur flere steder i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer