BOLIG: Det 1.500 kvadatmeter store Klaveness-palasset i Bærum var på tvangssalg i 1990, og er på tvangssalg igjen nå med lån på 20 millioner og prisantydning på det samme.
BOLIG: Det 1.500 kvadatmeter store Klaveness-palasset i Bærum var på tvangssalg i 1990, og er på tvangssalg igjen nå med lån på 20 millioner og prisantydning på det samme.Vis mer

Her er det tvangssalg på første klasse

Klavenes-palasset går for fem millioner under takst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen/Steinar Grini):  - Det er lån på 20 millioner kroner. Vi håper å få dekket inn det, men det blir ikke penger til uprioriterte krav, sier advokat Carsten Gunnarstorp i advokatfirmaet Brækhus Dege til Finansavisen.

Han er medhjelper i forbindelse med tvangssalget av Vestmarkveien 131 i Bærum nær toppen av Ringiåsen med panorama utsikt.

En gigantisk eiendom med 1.500 kvadratmeter bruksareal og primærrom på hele 1.285 kvadratmeter. Tomten er på 19,1 mål og eiendommen ble bygget av skipsreder Klaveness da rederiet seilte på høyden midt på 1950-tallet.

Priskutt Store plener, kunst og skulpturer vitner om fordums prakt. Det samme gjør 62 forskjellige tre- og steinsorter, marmor, eik og massevis av påkostede elementer.

Eiendommen gikk på tvangssalg til Per og Siegfrid Thorvik i 1990. Eiendomsutvikleren Stein Ødegård betalte 10,36 millioner for eiendommen i 2004 samtidig som han pantsatte den for 16,5. Siden 2007 har det haglet inn med utleggsforretninger, og nå er eiendommen på tvangssalg, skriver avisen.

Taksten er 25 millioner kroner, men prisen er senket til 20 millioner. Denne uken kom det inn bud på 15 millioner, hvilket ikke blir akseptert av Bank 1 Oslo og Akershus som har 20 millioner utestående.

- Eiendommen kan tjene til konferansevirksomhet eller institusjoner som behøver opphold til mange uten at det nødvendigvis behøver å være flere boenheter, sier Gunnarstorp som legger til at det er utviklingsmuligheter også.

At eiendommen er forseggjort fremgår ikke bare av bildene, men også av at byggekostnaden anslås til 53 millioner ikke medregnet tomten til en verdi av 10 millioner.

Truer med tvangssalg Finansavisen har tidligere omtalt Lillian Olssons forsøk på å selge Holmenkollveien 109 som hadde pant på 55 millioner, men som ifølge Olsson hadde reell belåning på 22 millioner.

Opprinnelig ønsket hun 75 millioner, men Eklund-megler Hans Houeland hadde eiendommen ute i markedet i vår etter at JH Interiør og Dark Arkitekter hadde tatt utlegg i eiendommen.

«Eiendommen var feilpriset. Nå har vi priset den for å selge. Vi er åpne for absolutt alle bud», sa Houeland til Finansavisen.

Eiendommen er foreløpig trukket fra markedet. Kreditorer har nå satt en frist til 1. juni for oppgjør av krav. Disse truer med å begjære tvangssalg av denne og andre eiendommer hvis denne fristen ikke overholdes, skriver Finansavisen.

Flere økonominyheter - Det blir null rente og verre enn i da
Kjøperne gikk amok - strøken leilighet smalt to millioner over
Flom av lånesøknader til BN Bank og Skandiabanken

HERSKAPLIG: I juni 2004 inviterte da statsminister Kjell Magne Bondevik nye og gamle regjeringsmedlemmer på regjeringsmiddag på Ringiåsen. Her er han (f.v.) sammen med avtroppende sosialminister Ingjerd Schou, kona Bjørg Bondevik  og avtroppende oljeminister Einar Steensnæs. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HERSKAPLIG: I juni 2004 inviterte da statsminister Kjell Magne Bondevik nye og gamle regjeringsmedlemmer på regjeringsmiddag på Ringiåsen. Her er han (f.v.) sammen med avtroppende sosialminister Ingjerd Schou, kona Bjørg Bondevik og avtroppende oljeminister Einar Steensnæs. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer