NOEN GANGER VÅTEST - NÅ NÆRMEST: Kongsberg var varmest i landet i går med 21,1 grader. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET.
NOEN GANGER VÅTEST - NÅ NÆRMEST: Kongsberg var varmest i landet i går med 21,1 grader. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN / DAGBLADET.Vis mer

Her er det varmest i landet: +21,1

Og tre dager til med 20-tall i øst og vest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vakthavende statsmeteorolog Kristen Gislefoss kan ikke love at sommeren kommer tilbake nå i den første høstmåneden september.

Men en liten touch av en sommer som ikke var plagsom het ligger i lufta over Sør-Norge.

Seks av målestasjonene til Meteorologisk institutt noterte 20 varmegrader eller bedre i går.

Kongsberg var aller varmest i landet med 21,1 grader foran tre andre solfylte steder i Buskerud: Drammen og Veggli 20,9 og Hønefoss 20,1

Notodden i Telemark og Apelsvoll i Oppland oppnådde 20 blank i maksimumtemperatur.

Til mandag

Og Gislefoss er ganske sikker på at 20-tallet dukker opp spredte steder Østafjells og på Vestlandet både i dag, søndag og mandag også.

- Og det ser ut til å bli overveiende oppholdsvær de første dagene også i Sør-Norge, med muligheter for spredte, lokale byger, sier Gislefoss.

Trondheim og Midt-Norge vil få den beste værdagen på mandag.

- Vi ser ikke noe 20-tall i Trondheim, men kanskje 15-16 grader mandag. Nord-Norge ser ikke til å særlig høyere enn 11-12 plussgrader de nærmeste tre dagene.

Rekord fra 1906

Her kan du sjekke værutsiktene der du skal være de neste dagene.

Tidenes varmeste norske septemberdag - helt tilbake til 1. september 1906.

Da ble målestasjonen i Austad i Aust-Agder registert til 28,5 grader. Den noteringen er tangert to ganger: i Meråker i Nord-Trøndelag 1. september 1957 og i Drammen 3. september 1991, ifølge værekorder samlet på wikipedia.