Her er det varmest

Det er et stort sprik mellom temperaturene i de forskjellige landsdelene tirsdag.

MORGENBAD?: I Sigdal kommune viste gradestokken høyest tirsdag formiddag. Foto: Erik Johansen / NTB
MORGENBAD?: I Sigdal kommune viste gradestokken høyest tirsdag formiddag. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Temperaturmålere på Sør- og Østlandet er de som strekker seg høyest tirsdag ettermiddag. Det sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved til Dagbladet.

- Temperaturmessig i Oslo i dag ligger vi opp mot 20 til 21 grader. I Bergen vil det nok ikke gå over 12 grader. Det er litt kjøligere jo lenger nord du kommer. Ålesund er et lite unntak, men vil ikke overstige 15 grader, sier Skålevik Valved.

Da Dagbladet snakket med henne, rundt klokka 10.30 tirsdag formiddag, var det Sigdal kommune, vest for Oslo, som toppet temperaturlista med 19,4 grader. På plassene bak kom Gulsvik i Flå kommune, etterfulgt av Veggli i Rollag kommune.

- Østafjells ligger an til høyest temperatur i dag, opplyser Skålevik Valved.

Varmen stiger

En liten overraskelse er at det natt til tirsdag var 19,5 grader i Sandnessjøen i Nordland, nord for Brønnøysund.

Ser man på et utvalg byer rundt om i landet, vil temperaturmålerne enkelte plasser stige ytterligere, ifølge værvarselet til Yr.

Kongsberg vil få 20 grader store deler av dagen, mens det i Tønsberg rundt klokka 16.00 vil strekke seg opp mot 22 grader. Det samme vil det langs sørlandskysten mot Grimstad. Der vil man likevel merke en sterk vind.

Meteorologene skriver på Twitter at det tirsdag er ventet nordvestlig kuling langs store deler av kysten i Sør-Norge.

Skifter i nord

Ser man vestover, vil studentbyen Volda ligge på rett i overkant av 10 grader. Her vil det for øvrig komme store regnbyger.

- I Tromsø ligger vi litt høyere i dag, med 18 grader. Onsdag og torsdag vil det imidlertid synke ned til 11 grader. Dette skyldes en kald nordavind, sier Skålevik Valved.

I Alta ser man på værkartet til Yr at det samme er tilfellet som i Tromsø, med varme temperaturer tirsdag, som byttes ut med kalde onsdag og torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer