Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her er det viktig å holde orden på blondinene

Full politisk blondineforvirring på fattigdomsdebatt.

STARTET BLONDINEDEBATTEN: Kristin Halvorsen oppfordret velgerne til å velge rett blondine dersom de ønsker å kjempe mot fattigdom. Og Siv Jensen tok straks ballen under Fattigdomshøringen i Oslo i dag. Foto: Erlend Aas/Scanpix
Fi
STARTET BLONDINEDEBATTEN: Kristin Halvorsen oppfordret velgerne til å velge rett blondine dersom de ønsker å kjempe mot fattigdom. Og Siv Jensen tok straks ballen under Fattigdomshøringen i Oslo i dag. Foto: Erlend Aas/Scanpix Fi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blondinevitser er ikke daglig kost i politiske debatter i Norge. I hvert fall ikke fra politikerne selv.

I dag møttes partilederne Kristin Halvorsen, Siv Jensen, Erna Solberg, Dagfinn Høybråten og Torstein Dahle Venstres Trine Skei Grande, Sps Magnhild Meltveit Kleppa og Dag Terje Andersen (Ap) til fattigdomsdebatt på Youngstorget i Oslo.

Og politikerne klarte å få det fullsatte teltet til å le av et tema som egentlig er til å gråte av.

Oppsiktsvekkende eplekjekk
Siv Jensen startet ballet med å be Dag Terje Andersen jekke seg ned etter å ha skrytt av regjeringens innsats mot sosial dumping - og raljert med Frps fattigdomspolitikk.

- Jeg synes Dag Terje Andersen er oppsiktsvekkende eplekjekk her. Han har tross alt sittet i en regjering der fattigdommen har økt de siste fire årene, sa Siv.

Da klarte ikke Kristin Halvorsen å dy seg: - Dette er et valg hvor det er viktig å holde orden på blondinene. Og å velge riktig blondine. Her hisser Siv seg opp bare fordi Dag Terje Andersen peker på et ømt punkt i Frps politikk, sa Kristin Halvorsen, og kastet ballen rett i fanget på en annen blondine.

Hvordan måle en blondine?
Siv var ikke tung å be:

- Ja, her må vi forholde oss til riktig blondine, og måle dem på hva de faktisk har gjort, ikke hva de sier. Se hva Kristin Halvorsen har gjort de fire siste årene, sa Siv Jensen.

Deretter overtok partileder Torstein Dahle, som stadig er på vippen i forhold til stortingsplass, ordet for å fronte sitt partis politikk.

- Jeg må bare si at det er skummelt om vi skulle få en regjering med denne blondinen her ved min side, sa Dahle, henvendt mot Siv Jensen.

Sp åpner for minstesats

Under dagens fattigdomshøring i regi av Velferdsalliansen, Kirkens Bymisjon, Samarbeidsforum mot fattigdom og Fellesorganisasjonen ble alle partiene utfordret på om de går inn for en nasjonal minstenorm for sosialhjelp. I dag er det kommunene som fastsetter sosialhjelpsatsene etter statens retningslinjer. Som viser seg ikke alltid å bli fulgt.

Mens Sv tydelig har signalisert at de er for en slik minstesats har regjeringskameratene i Senterpartiet og Arbeiderpartiet vært mot en nasjonal sats. Men i dag signaliserte Magnhild Meltveit Kleppa at Senterpartiet er på gli.

- Vi vil i utgangspunktet ha retningslinjer, men når noen kommuner ikke bryr seg om disse må vi heve nivået. Da er vi klare for å se på om det trengs en minstenorm på et nivå høyere enn i dag, sier Kleppa.

Dag Terje Andersen på sin side er ikke villig til å fire på kommunenes selvråderett.
- Vi har tro på at menneskene skal behandles enkeltvis, sa Andersen.

FORTSATTE DEBATTEN: 
Frp-leder Siv Jensen kastet seg på blondinespøken i fullt alvor. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FORTSATTE DEBATTEN: Frp-leder Siv Jensen kastet seg på blondinespøken i fullt alvor. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media