- Her er det viktig å holde orden på blondinene

Full politisk blondineforvirring på fattigdomsdebatt.

STARTET BLONDINEDEBATTEN: Kristin Halvorsen oppfordret velgerne til å velge rett blondine dersom de ønsker å kjempe mot fattigdom. Og Siv Jensen tok straks ballen under Fattigdomshøringen i Oslo i dag. Foto: Erlend Aas/Scanpix
Fi
STARTET BLONDINEDEBATTEN: Kristin Halvorsen oppfordret velgerne til å velge rett blondine dersom de ønsker å kjempe mot fattigdom. Og Siv Jensen tok straks ballen under Fattigdomshøringen i Oslo i dag. Foto: Erlend Aas/Scanpix Fi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Blondinevitser er ikke daglig kost i politiske debatter i Norge. I hvert fall ikke fra politikerne selv.

I dag møttes partilederne Kristin Halvorsen, Siv Jensen, Erna Solberg, Dagfinn Høybråten og Torstein Dahle Venstres Trine Skei Grande, Sps Magnhild Meltveit Kleppa og Dag Terje Andersen (Ap) til fattigdomsdebatt på Youngstorget i Oslo.

Og politikerne klarte å få det fullsatte teltet til å le av et tema som egentlig er til å gråte av.

Oppsiktsvekkende eplekjekkSiv Jensen startet ballet med å be Dag Terje Andersen jekke seg ned etter å ha skrytt av regjeringens innsats mot sosial dumping - og raljert med Frps fattigdomspolitikk.

- Jeg synes Dag Terje Andersen er oppsiktsvekkende eplekjekk her. Han har tross alt sittet i en regjering der fattigdommen har økt de siste fire årene, sa Siv.

Da klarte ikke Kristin Halvorsen å dy seg: - Dette er et valg hvor det er viktig å holde orden på blondinene. Og å velge riktig blondine. Her hisser Siv seg opp bare fordi Dag Terje Andersen peker på et ømt punkt i Frps politikk, sa Kristin Halvorsen, og kastet ballen rett i fanget på en annen blondine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer