Her er din skjulte formue

Let i skuffer og skap, på loft og i kjellere - kanskje du finner støvete aksjebrev, gulnede obligasjoner og møllspiste poliser som kan være verdt en formue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Verdipapirsentralen ble opprettet i 1986, fant ikke registeret alle aksjonærene. Det ble derfor tvangsopprettet 10000 konti med en verdi på over 145 millioner kroner fordi eierne var ukjente eller at sentralen ikke visste hvem som var arvinger. I tillegg kommer aksjonærutbytte på over 50 millioner kroner som står på sperret konto i tre år. Etter denne tidsfristen kan bedriften bokføre disse pengene som inntekt.

Spørsmålet er hvor interessert bedriftene er i å finne aksjonærene sine, da de tjener store penger på ikke å finne dem.

Slik går du fram:

Finner du gamle aksjebrev eller tror at noen i familien hadde eierinteresser i bedrifter som man ikke har gjort krav på - må du først ta kontakt med bedriften. Spør hvilken bank som er kontofører. Banken kan gjøre et søk. De har oversikt over alle aksjonærene. Det finnes ikke noe sentralt register. Det beste er å være i besittelse av aksjonærbrevet. Hvis ikke, må du ha med skifteattest på at du er rettmessig eier. DnB fører over halvparten av alle firmakonti i Norge. Assisterende banksjef, Roger Becklund, forteller at de stadig har kontakt med folk som har funnet aksjebrev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer