Her er drapene som ryster Norge

Bare i løpet av de siste fem åra har litauere vært involvert i hele seks drapssaker i Norge.

DREPT PÅ NESODDEN: Klokka 14.30 19. juli 2008 ble Sarunas Gucaitis (21) slått med et balltre. Slagene på Nesodden førte til at litaueren fikk åtte knusningsskader i hodet og en brystning i skallen. Mens han lå på bakken stakk en av forfølgerne ham fire ganger med kniv i venstre lår. Det dypeste knivstikket var 18 centimeter dypt. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
DREPT PÅ NESODDEN: Klokka 14.30 19. juli 2008 ble Sarunas Gucaitis (21) slått med et balltre. Slagene på Nesodden førte til at litaueren fikk åtte knusningsskader i hodet og en brystning i skallen. Mens han lå på bakken stakk en av forfølgerne ham fire ganger med kniv i venstre lår. Det dypeste knivstikket var 18 centimeter dypt. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BIRZAI (Dagbladet): I forrige uke fortalte Dagbladet at Kripos slår alarm om trusselen litauiske kriminelle utgjør mot det norske samfunnet. I et notat Dagbladet har fått tilgang til kommer det fram at de litauiske gruppene og nettverkene har fått «sterkere fotfeste i Norge».

- Kriminelle litauere er i dag en av de gruppene som utgjør den største trusselen mot Norge, sa fungerende avdelingsleder for taktisk avdeling i Kripos, Eivind Borge, til Dagbladet.

Mishandlet til døde Det litauiske miljøet blir av politiet regnet for å være ekstremt voldelig. I forrige uke kunne Dagbladet fortelle historien om Sarunas Gucaitis (21), som ble drept på Nesodden i 2008 etter at litauiske kriminelle fikk 80 000 kroner for å mishandle ham.

Flere av ofrene ble utsatt for omfattende tortur, og drapssaken rystet norsk politi. Drapssaken blir fortsatt regnet som den mest brutale i det litauiske miljøet i Norge.

- Saken var en vekker for oss med tanke på det litauiske miljøet, sa Borge i Kripos.

Rekordmange drap I Kripos-presentasjonen kommer det fram at det i løpet av de to siste åra har vært unormalt mange drapssaker hvor litauere har vært involvert. Flere av de drepte har ikke tilknytning til et kriminelt miljø, men enkelte drap, som Nesodden-drapet, har vært omtalt som «mafiadrap».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer