Her er drømmeforholdene i påskefjellet i Sør-Norge

Bare noen timer fra asfalt- og beinbruddløypene.

 KLOKKA 10.18 LANGFREDAG:  Slik fanget kameraet på løypemaskinen på Valdresflya i Oppland påskeforholdene i formiddag. FOTO: Webkamera Grønolen Fjellgard/Sport1 Beitostølen.
KLOKKA 10.18 LANGFREDAG: Slik fanget kameraet på løypemaskinen på Valdresflya i Oppland påskeforholdene i formiddag. FOTO: Webkamera Grønolen Fjellgard/Sport1 Beitostølen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her er skiparadiset for deg som hadde gitt opp å finne noe annet enn blank is og asfaltharde skiløyper i fjellet i Sør-Norge denne påsken.

Det store bildet er tatt med webkamera på løypemaskinen klokka 10.18 i dag langfredag.

Tor Erik Grønolen på Grønolen Fjellgard på Beitostølen i Oppland stusset da han leste beinbruddstatistikken på Dagbladet.no i går fra Norges Røde Kors  hjelpekorps på Golsfjellet og fikk se bildet av den glasserte skiløypa i Hallingdal.

Bare noen små timers bilkjøring unna asfaltløypene tipser Grønholen om strålende sol og tørrsnø som nøyer seg med Blå Xtra og og en liten dash klister.

- Drømmeforhold I hans nærområde trenger du ikke ta av deg skiene i utforbakken for å berge helsa.

- Her opp på Valdresflya i 1.400 meters høyde er det drømmeforhold i dag. Husk solkremen, og har du ikke funnet fram klisteret, går det veldig bra med bare blå voks under skiene også, sier Grønolen til Dagbladet.

 VALDRESFLYA I GÅR:  Webkameraets fangst ved Vandrerhjemmet på Valdresflya i går formiddag. I dag er det enda finere. FOTO: Webkamera Grønolen Fjellgard/Sport1 Beitostølen.
VALDRESFLYA I GÅR: Webkameraets fangst ved Vandrerhjemmet på Valdresflya i går formiddag. I dag er det enda finere. FOTO: Webkamera Grønolen Fjellgard/Sport1 Beitostølen. Vis mer

Det er oppkjørte løyper og bedre enn blank holke nede rundt Beitostølen i 1.100 meters høyde også. Et kvarters biltur og tre hundre høydemeter opp er det perfekte forhold i dag.

Fint påskeaften - også - Slikt drømmevær var det onsdag også. I går skjærtorsdag var det litt grått i været. De fleste tegn sier at det blir fint også i morgen påskeaften, sier kjentmannen som kan dokumentere flotte påskeforhold.

Her kan du se bildene fra webkameraet på løypemaskinen som gjør fortløpende opptak av forholdene under løypekjøringen mellom klokka 08 og 10-11-tiden hver dag.

- HARDT SOM BETONG:  Vanskelig og farlige forhold for skiløpere mange steder i fjellet i sør, løypene er harde som betong her i 1.100 meters høyde mellom Storefjell og Skogshorn i Hallingdal, rapporterer kjentmann fra isløypene. FOTO: ARNE TVERVAAG.
- HARDT SOM BETONG: Vanskelig og farlige forhold for skiløpere mange steder i fjellet i sør, løypene er harde som betong her i 1.100 meters høyde mellom Storefjell og Skogshorn i Hallingdal, rapporterer kjentmann fra isløypene. FOTO: ARNE TVERVAAG. Vis mer