Guri Melby har besøkt 100 skoler

Her er drømmeskolen

Stella Aksnes-Pehrson (12) mener elevene på Majorstuen skole er Norges heldigste. Guri Melby (V) er enig.

KLAR TALE: Venstres Guri Melby (i midten) fikk klare tilbakemeldinger i sitt møte med elever på Majorstuen skole, fra venstre Evert Karlsson, rektor Marianne Mette Stenberg, Stella Aksnes-Pehrson og Hulda Josephine Hein-Gutierrez. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
KLAR TALE: Venstres Guri Melby (i midten) fikk klare tilbakemeldinger i sitt møte med elever på Majorstuen skole, fra venstre Evert Karlsson, rektor Marianne Mette Stenberg, Stella Aksnes-Pehrson og Hulda Josephine Hein-Gutierrez. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Venstre utdanningspolitiske talsperson, Guri Melby, har fartet landet rundt og besøkt over 100 skoler.

- Majorstuen skole er en drømmeskole fordi de har en dyktig rektor, mange flinke lærere og elever som får mulighet til å dyrke sin lidenskap og sitt talent. Det er sunt for absolutt alle at skolen er mangfoldig, sier Guri Melby.

70-80 nasjonaliteter

Rektor Marianne Mette Stenberg opplyser at Majorstuen skole er en hyperheterogen skole med elever fra alle Oslos bydeler. 70-80 nasjonaliteter og samtlige verdensreligioner er representert.

- Vi har barn fra alle samfunnslag. Elevene våre kommer fra familier som har gode rammer og fra familier som lever under fattigdomsgrensen i Frogner bydel, sier Stenberg.

Hun forteller at skolen preges av at stor rive- og byggeaktivitet i Frogner.

- Mange mennesker flytter inn og ut av bydelen. Det er en utfordring for både lærere og skoleledelse at vi opplever at én elev slutter og én ny begynner hver eneste uke. Majorstuen skole er Norges største grunnskole med rett oppunder 1000 elever, som disponerer en av landets minste skolegårder – i hvert fall i forhold til elevantallet, sier rektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer