Her er du pålagt å eie våpen

Velkommen til byen USAs mest ekstreme våpenlov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KENNESAW (Dagbladet): Den fredelige forstaden Kennesaw noen mil nord for Atlanta i Georgia er blitt berømt for å ha USAs drøyeste våpenlov. Siden 1982 har det vært påbudt for innbyggerne å eie.

I hovedgata kommer Gade Sewell kjørende i SUVen sin væpnet til tennene. I bakgruta har han klistremerke med automatvåpen, i forsetet ligger et samuraisverd og i beltet har han en ladet pistol og kniv.

- Folk har en rett til å bære våpen. Denne retten er viktig for å kunne beskytte seg og for å hindre maktmisbruk fra myndighetene. Ser du på historien, har myndighetene benyttet sjansen til å undertrykke mer og mer hver gang noen er blitt fratatt retten til å bære våpen, forklarer han til Dagbladet.

- Reddet livet mitt Sewell viser gjerne fram SIG-pistolen, det ekstra magasinet og kniven han har i beltet, og han ramser opp de mange skytevåpnene han har hjemme.

Selv om våpenpåbudet i Kennesaw ikke blir håndhevet, og var ment som en symbolsk reaksjon på en lov i en by i Illinois som forbød våpen, er ikke Sewell alene. Om lag 50 prosent av innbyggerne i Kennesaw eier våpen, noe som er langt høyere enn landsgjennomsnittet på 34 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer