Her er dyrebeskyttelsens skrekkvideo

Skal vise tilstanden på 40 norske pelsfarmer. Bilder av dyr som spiser hverandre levende og har store skader sjokkerer landsbruksministeren. Vi advarer mot ekstremt sterke bilder!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I kveld sendte Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet ut en pressemelding til norske redaksjoner, der de hevder å ha avdekket tilstanden på 40 pelsdyrfarmer i Norge.

Ifølge pressemeldingen har de reist rundt fra juni til oktober for å dokumentere hvordan dyrene behandles.

- Dreper egne unger - Det er forferdelige tilstander på norske pelsfarmer: Dyr som løper hvileløst rundt i trange nettingbur, skadde dyr og mødre som dreper egne unger. Å si at dyr lider i bur er en underdrivelse. I naturen har mink behov for å svømme og jakte i vann, mens rev har et behov for å grave og løpe over store områder, skriver Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge i pressemeldingen.

- Et liv innesperret i et nakent nettingbur driver dyrene til vanvidd. Burlivet kan aldri tilfredstille pelsdyrenes behov, sier Eidsmo.

Videoen øverst i denne saken er en redigert av dyrebeskyttelsen selv. Den viser blant annet dyr med avbitte bein, haler og ører og svært grove bittskader (vi advarer mot svært sterke bilder i videoen).

Krever politisk handling Dyrevernerne ber statsråd Lars Peder Brekk (Sp) komme på banen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer