Her er egypternes oppskrift på bråk

Viser hvordan demonstrantene skal kuppe offentlige bygninger og slå tilbake mot politiet.

- VIT DIN PLASS, EGYPTER: - Avvis batongen med ditt skjold mens du sprayer ham i ansiktet, lyder det  på side 12 i demonstrantenes manual. Kilde: The Atlantic
- VIT DIN PLASS, EGYPTER: - Avvis batongen med ditt skjold mens du sprayer ham i ansiktet, lyder det på side 12 i demonstrantenes manual. Kilde: The Atlantic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En anonym løpeseddel spres nå fra hånd til hånd blant demonstranter i Kairos gater. Pamfletten på 26 sider er angivelig ei kokebok for hvordan man skal vinne kampen - og styrte president Hosni Mubarak.

Siden 1981 har han ledet landet under et styre mange finner totalitært og undertrykkende.

Vold mot vold Demonstrantenes egen kokebok gir tips om hvordan man skal møte politiets vold med motvold, hvor viktig det er å vinne politifolk over på sin side og hvordan man effektivt kan stoppe spesialstyrkenes vannkanoner og tåregass.

Kokeboka er tidligere omtalt av Guardian, men store deler av innholdet er nå oversatt og publisert av nettstedet The Atlantic. I løpeseddelen står det ettertrykkelig at innholdet ikke må bli distribuert via Internett.

- Vi publiserer dette tilfellet av bruk-og-kast-materiale fordi vi mener det er en fascinerende del av den historiske dokumentasjonen på noe som kan bli en historisk dag for Egypt, skriver redaktør Alexis Madrigal i The Atlantic.

Uten avsender Kokeboka bærer ingen avsender eller logo som kan identifisere avsenderens motiver. Heller ingen andre indikasjoner signaliserer at at «Det muslimske brorskap» står bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer