Her er eks-ordføreren som fikset veimillioner

Jubel for tunnel i Sunndal. - Det hjelper å komme på Stortinget.

 OKTOBER 2008:  En bekymret ordfører Tove-Lise Torve i Sunndal representerer kommunens bekymring over at livsfarlige riksvei 70 Oppdølstranda er rasstengt igjen. I dag smiler stortingsrepresentant Tove-Lise Torve etter å ha lest i samferdselsbudsjettet. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL.
OKTOBER 2008: En bekymret ordfører Tove-Lise Torve i Sunndal representerer kommunens bekymring over at livsfarlige riksvei 70 Oppdølstranda er rasstengt igjen. I dag smiler stortingsrepresentant Tove-Lise Torve etter å ha lest i samferdselsbudsjettet. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): For nøyaktig to år siden poserer en sterkt bekymret ordfører Tove-Lise Strande (Ap) i Sunndal foran rasstengte riksvei 70 på Oppdølstranda.  

I dag smiler 2008-ordføreren over hele ansiktet, nå fra sitt kontor på Stortinget.

Den ferske stortingsrepresentanten sitter i Justiskomiteen, men er like fullt i posisjon til å stemme for at hennes eget hjerteprosjekt får pengene som er nødvendige for å fjerne den rasfarlige strekningen. 

Riksveien forbi Oppdølstranda er en av vinnerne i samferdselsbudsjettet. 

- En kjempedag - Dette er en kjempedag. Allerede ved årsskiftet starter jobben med å bygge en ni kilometer lang tunnel og i løpet av 2013 er det slutt på at flere tusen mennesker er i livsfare hver eneste dag, sier Tove-Lise Torve til Dagbladet.

Hun har konstatert sort på hvitt at hennes prosjekt er med på å dele milliarden til rassikring.  

- Så det hjelper å sende ordføreren på Stortinget?  

- Ja, det kan du skrive opp. Men dette er ikke noe jeg har fikset aleine. Hele Sunndal og regionen har jobbet hardt for dette i mange år, og den nye tunnelen åpner nye perspektiver for hjørnesteinsbedriften Hydro Aluminium, sier eks-ordføreren.  

For svaret på rassikring er ofte tunnel.  

To mennesker har mistet livet i stein- eller snøras på denne veien. I år er flere biler truffet av stein, og det har vært en ulykke med alvorlig personskade. 

- Englevakt - Likevel har vi hatt englevakt. Det kjører opptil 3 000 biler på denne veien i døgnet, og vi er veldig glade for at staten vil betale båttransport for skolebarna fram til tunnelen åpner, slik foreldrene har ønsket, sier Tove-Lise Strande.  

Regjeringen foreslår å bevilge 1050 millioner kroner til rassikring i 2011. Det er 201 millioner mer enn til samme tiltak i forrige statsbudsjett. 

Og Tove-Lise Strande er en av stortingsrepresentantene i flertall som sørger for at det blir slik.    

Her er vinnerne Dette er de store rassikringprosjektene som blir satt i gang i 2011 — i tillegg til en rekke mindre tiltak som blir prioritert lokalt:   •Riksvei 13 Tysdalsvatnet i Rogaland. •E10 Solbjørnneset — Hamnøy i Nordland •E136 Vågstrandtunnelen i Møre og Romsdal (forusetning: bompenger) •Riksvei 80 Løding — Vikan i Nordland (forusetning: bompenger) •E39 Hjartåberga i Møre og Romsdal •Riksvei 70 Oppdølstranda i Møre og Romsdal •Riksvei 13 Øvre Granvin — Voss skal videreføres.
Og her finner du oversikten over alle veier - fylke for fylke - der det skjer noe i 2011.