Her er el-bilen som går på te-vann

Èn liter er nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne lille test-el-bilen foretrekker verken bensin eller diesel. Den liker å slukke tørsten med tradisjonelt vann.

- Det mest spesielle med bilen er at du ikke trenger drivstoff fra andre. Bilen fortsetter å kjøre så lenge du har en flaske vann med deg som du kan fylle opp med av og til, sier konserndirektør Kiyoshi Hirasawa i firmaet Genepax til en japansk tv-stasjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I går viste han stolt frem nyvinningen på en messe i Osaka i Japan. Ifølge selskapet trenger du bare én liter vann for at bilen skal kunne flytte seg.

Og alt mulig vann tilgjenglig skal fungere. Så dersom tanken begynner å bli tørr under søndagsturen er det bare å stoppe ved en elv, innsjø, hav eller håpe på regn.

Dersom det er eneste mulighet kan du til og med fylle på te-vann på bilen, ifølge Reuters.

Teknologien er bygd slik at når du fyller på vann på tanken så utvinner en energi-generator ut hydrogenet fra vannet. Det frigjør elektroner som skaper elektrisk kraft som lader batteriet, forklarer selskapet overfor tv-stasjonen.

Les mer om teknologien her.

Ifølge selskapet varer én liter vann i cirka én time dersom farta er på 80 kilometer i timen.

Dette skal revolusjonere fremtiden for el-bilene, håper Genepax. Problemet for de elektriske bilene i dag er at de krever en infrastruktur som tilbyr strøm til enhver tid, mens denne bilen altså skal lade seg selv med hjelp av vann.

Dessuten kan det bli et alternativ i den pågående bensinkrisa i verden, argumenteres det.

VANNTANK: Bak forsetet er tanken du fyller på vann. Dermed slipper du å gå ut av bilen for å fylle, men bare å bøye kroppen bakover. Det anbefales trolig ikke å gjennomføre dette under kjøring.
TØRST FIRHJULING: Batteriet til el-bilen lades opp med vann.