Elon Musk og SpaceX vil kolonisere Mars

Her er Elon Musks ville plan for å få oss til å bo på Mars innen ti år

Presenterte ny romrakett for å etablere Mars-koloni.

VISJON: Elon Musk mener det er mulig å bygge en selforsynende millionby på Mars innen 40-100 år. Han er allerede i gang med planleggingen. Foto: SpaceX
VISJON: Elon Musk mener det er mulig å bygge en selforsynende millionby på Mars innen 40-100 år. Han er allerede i gang med planleggingen. Foto: SpaceX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er lett å beundre Elon Musk for sin oppfinnsomhet. Han står bak selskaper som PayPal, solcelleselskapet SolarCity og Tesla, men det blir småtteri ambisjonsmessig når vi tar i betraktning hans private romfartselskap SpaceX.

September startet ikke på best mulig måte for Musk og SpaceX, da en av deres raketter eksploderte under en test i Florida.

Det har imidlertid ikke stoppet milliardærgrunderen før, og tirsdag kveld la han fram sin plan for å kolonisere planeten Mars.

Innen 2024

Selv om Musk altså har hatt noen problemer med Falcon 9-rakettene sine, blant annet under testen tidligere denne måneden, er han ikke redd for å utpeke en oppgradert versjon av den som menneskets transportmiddel til Den røde planeten.

Han har også lansert en ny type motor kalt Raptor, og sier at et romfartøy må ha 42 slike motorer for å kunne få en trygg ferd til planeten. SpaceX gjennomførte den første vellykkede testen av Raptor-motoren mandag denne uka.

Allerede i 2018 vil Musk gjennomføre den første ubemannede flygingen til Mars. I 2024 vil han sende de første menneskene fra jorda, som vil lande på planeten året etterpå. Musk mener det vil ta mellom 40 og 100 år før en bærekraftig koloni er oppe og går. Han ser for seg en by med én million mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer