Her er en av Europas mest sofistikerte cannabis-plantasjer

Dyrket for mer enn 20 millioner kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dypt inne i en nedlagt jernbane-tunnel ved Bangor, nord i Wales, trodde naboene at en gjeng driftige menn satset sterkt på å dyrke fram sopp som kunne komme lokalsamfunnet til gode.

Men da politiet gikk til aksjon etter å ha fått et tips, avslørte de en av de mer sofistikerte cannabis-plantasjene i Nord-Europa. Bak festningsliknende sikkerhetstiltak ble det dyrket marihuana for mer enn 2 millioner pund i året.

Nå er dopbanden dømt og britiske medier rapporter fra en rettssak der den profesjonelle virksomheten ble brettet ut.

Ifølge BBC ble to walisere dømt til tre år og fire måneders fengsel, mens to fra Liverpool-området ble dømt til ett år bak lås og slå, skriver Liverpool Echo.

Felt av sigarettstump Lokalavisa poengterer at dommeren slo fast at hjernen bak det kriminelle gårdsprosjektet trolig er en bande fra Liverpool. Mesterhjernene ble aldri dømt.

- Det skulle ha stått flere sammen med dere i dag, sa dommeren Timothy Petts henvendt til de som faktisk ble dømt.

Forsvarerne understreket i retten at sopp-selskapet faktisk hadde vært et reellt, legitimt foretak, men at de to waliserne ble presset av Liverpool-gjengen som ville bruke tunnelene til å dyrke cannabis.

En av de domfelte nektet hele tida straffskyld, men han ble felt av at DNA-et hans ble funnet på en sigarettstump han hadde lagt fra seg inne i cannabis-fjellet.

Ifølge Wales Online ble det funnet cannabis med en gateverdi på minst 225 000 pund (i overkant av 2 millioner kroner) inne i et av dyrkerommene.

Under retten ble videoen du kan se øverst i saken vist fram, det er en virtuell tur inne i plantasjen.

- Noe av det største vi har møtt på Da politiet gikk til aksjon var det 1207 planter i forskjellig størrelse, farge og duft som ventet betjentene. I tillegg var det utstyr til å gi liv til minst 1600 nye planter.

Inne i tunnelene hadde banden også satt opp et pauserom, som var vel utstyrt med TV og CD-spiller samt utstyr til å lage seg mat. Selve produksjonen var profesjonelt satt opp, med flere filtere for å slippe unna den velgjenkjennelige cannabis-lukten.

Det ble funnet 88 lysenheter og elleve vifter i anlegget.

- Betjenten som behandlet saken beskrev det som en av de beste plantasjene han har møtt på i løpet av sine 22 år som narkotikabetjent. Enkelt og greit er dette en av de best designede og gjennomførte operasjonene politiet i Nord-Wales noen gang har møtt på, sier aktor Gareth Preston til Wales Online.