ALT-I-ETT-PÅSKEDAME:  Sol, snø, appelsin, rød anorakk, grønn lue på Finse i ettermiddag, kort sagt: Fjellfie: Ida Amelie Helgesen, Den Norske Turistforening.
ALT-I-ETT-PÅSKEDAME: Sol, snø, appelsin, rød anorakk, grønn lue på Finse i ettermiddag, kort sagt: Fjellfie: Ida Amelie Helgesen, Den Norske Turistforening.Vis mer

Her er en påske-fjellfie med ekte sol

Finse i dag. Turistforeningen dementerer ville snørykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hadde du egentlig tenkt deg på påskefjellet, men trodde det var slutt på snøen, for mye vind og fullt på Turistforeningens hytter ?

Da er det ingen skam å snu - altså ombestemme seg og dra på tur likevel.

Tirsdag kan Den Norske Turistforening dokumentere sol flere av de store treffstedene i påskefjellet sørpå og ledige sengeplasser.

Her finner du fersk oversikt over DNT-hytter med ledige plass.

- Her på Finse kom påskesola flere timer før det var varslet at gråværet ville slippe taket i dag, kvitrer kommunikasjonsrådgiver Ida Amelie Helgesen fra Finsehytta - og dokumenterer med en fjellfie i riktig antrekk for alt påskevær.

Forklaring følger lenger lenger nede.

Feilaktige snørykter - Men ledige senger på DNT-hytter i påska ?

- Det har spredt seg noen aldeles vanvittige og feilaktige rykter om at det ikke skal være snø og skiføre til fjells når påske kommer så seint som i år. Mer feil kan det ikke bli. Og så har endel avbestilt på grunn av vindvarslene. Men det er ikke orkan over alt hele tiden, dokumenterer Helliesen med solferske bilder i vindstille fra Finse og fra Gjendebu i Jotunheimen.

Så var det fjellfie - forlengelsen av 2013-nyordet selfie.

De fem fjellfie-rådene
- Ta et bilde av deg selv med røde turroser i kinnene og fjellheimen i bakgrunnen. Og del det med andre. Det er nå det begynner å ta av, vi har registrert over 400 fjellfie-bilder på sosiale medier, sier Helgesen og presenterer de fem offisielle DNT-rådene for fjellfier:

1. Husk å merke bildet med #fjellfie! Vis hele verden hvor flott natur du er omgitt av og hvor sporty du er. 2. Ta gjerne med litt påskeeffekter på bildet. Skismøring, kvikklunsj og appelsin skaper den perfekte #fjellfie- følelsen. 3. Sørg for røde kinn. 4. Ta ovenfra og ned. Et godt tips er å løfte kamera litt høyere enn hodet. Slik unngår man dobbelthaker og andre ulumskheter. 5. Se i kamera. Det er fort gjort å se på skjermen, istedenfor i kamera, men de beste selfiene har et direkte blikk.
Grønn lue - ingen spøk Og så var det Turistforeningens 1. april-spøk om sjekkemerking på fjellet, som ikke ble bare 1. april likevel.

Altså: grønn lue betyr singel, rød lue opptatt og gul lue litt mer komplisert, også i fjellsjekkingens verden: litt begge deler, men åpen for kontakt.

Over 48 000 engasjerte seg til Facebook-rekort for DNT. Og dermed ble det ikke bare en spøk, likevel.

- Vi ser av fjellfien fra Finse at DNTs kvinne har lue med veldig tydelig grønnfarge ?

- Dere ser rett, men det er lenge igjen av påske, ler Ida Amelie Helgesen.

Noe mer å sjekke ?

Her finner du værvarsel for dit du skal.

Og glem ikke trafikkmeldingene, inkludert fjellovergangene.

 GJENDEBU TIRSDAG:  Sol og noen ledige senger til påske. Foto: DNT.
GJENDEBU TIRSDAG: Sol og noen ledige senger til påske. Foto: DNT. Vis mer