Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Erna Solbergs våte drøm

Nå vil Erna Solberg vinne KrFs Knut Arild Hareide og halve kongeriket.

SJARMOFFENSIV: Høyre-leder Erna Solberg holdt tidligere i dag pressekonferanse der hun viste til høy medlemsvekst og stadig bedre tall på landets meningsmålinger foran helgas landsstyremøte i partiet i Oslo i helga. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
SJARMOFFENSIV: Høyre-leder Erna Solberg holdt tidligere i dag pressekonferanse der hun viste til høy medlemsvekst og stadig bedre tall på landets meningsmålinger foran helgas landsstyremøte i partiet i Oslo i helga. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før Høyres landsmøte avslører partileder Erna Solberg at hun har plan om at Høyre skal vinne halve kongeriket ved valget. Men at hun også skal få KrFs støtte til et borgerlig samarbeid.

Overfor Dagbladet forteller Høyre-lederen at hun har en «våt drøm» om at 50 prosent av alle nordmenn skal bo i Høyre-styrte kommuner.

Halve kongeriket
Til helga er det igjen duket for Høyres landsmøte i Oslo. I motsetning til mange år, er det nå storstilt selvtillit og optimisme i partiet. Mer enn fire av 10 kommuner i Norge er i dag Høyre-styrt, og hittil i år har Høyre fått like mange nye medlemmer som de fikk i hele 2010.

- Jeg har en våt drøm om at vi bør nærme oss at 50 prosent av befolkningen skal bo i Høyre-styrte kommuner, sier Solberg.

Solbergs kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes skryter og av at partiet har fått 770 nye Unge Høyre-medlemmer, og kaller det en «vanvittig medlemsvekst».

- Og 2010 var også et godt år, sier Høyre-leder Erna Solberg, før hun ramser opp en rekke andre tall og fakta på hvor godt det går for Høyre om dagen.

Mål på 25 prosent
Du har hørt det før, og du får høre det igjen: I høstens valgkamp blir det kunnskap i skolen og kvalitet i omsorgen som blir Høyres fanesaker. I tillegg til bedre samferdsel og trygge lokalsamfunn. Erna Solberg og Høyre håper det skal få Høyre til å stige ytterligere.

- Dere håper å komme over 25 prosent?

- Ja, men vi må ikke glemme at vi ved valget for to år siden fikk 19,3 prosent, så det er ikke et nederlag for oss om vi får 24,2 sier Solberg.

Bedehus-tett på Bømlo
Erna Solberg sier hun vil bli overrasket hvis Kristelig Folkeparti ender opp med å være et støtteparti for en Arbeiderparti-regjering.

- Ja, jeg ville være forbauset om de ville ende opp som støtteparti for Ap. De må jo bestemme selv, men jeg tror jo at Knut Arild Hareides oppvekst på Bømlo, som jo er et av de stedene med flest bedhus og småbedrifter, at han følger opp vestlandstradisjonen med å støtte Høyre, sier Solberg.

- Du føler deg dermed trygg på at du har Venstre og Trine Skei Grandes støtte til et borgerlig regjeringssamarbeid?

- Venstre har et problem med Frp. Jeg tror sjansen for at Venstre hjelper Ap er veldig liten, sier hun og legger til:

- Jeg oppfatter Venstre har vært mer tydelige på at de ikke ønsker en Ap-regjering nå enn de har vært tidligere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media