Her er Europas mest punktlige flyplass

89 av 100 fly på Gardermoen i rute.

TROSS TÅKEDAGER:  Oslo Lufthavn Gardermoen rykker opp som Europas mest punktlige, store flyplass i november. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix.
TROSS TÅKEDAGER: Oslo Lufthavn Gardermoen rykker opp som Europas mest punktlige, store flyplass i november. Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo Lufthavn på Gardermoen kan smykke seg med tittelen Europas mest punktlige i kategorien «store lufthavner».

Det er novemberstatistikken til FlightStats som viser dette.

I samme måned viser trafikktallene en vekst på 4,2 prosent sammenlignet med november i fjor.

Både innland og utland vokste med henholdsvis 3,4 og 5 prosent. I alt reiste noe over 1,93 millioner passasjerer til og fra Oslo Lufthavn i november i år sammenlignet med 1,85 millioner i fjor. De fem største destinasjonene er Trondheim, Bergen, Stavanger, København og Stockholm.

Flyplassens punktlighet var i november 89,30 prosent, en oppgang fra 86,44 prosent i oktober (4. plass) og fra 87,63 prosent i september, som da holdt til førsteplass.

Nr. 7 i verden
På verdensbasis ble Oslo Lufthavn nummer sju. Den mest punktlige lufthavnen i verden ble Doha med en punktlighet på 94,42 prosent. På plassene bak følger Tokyo med 92,96 og Istanbul med 91,03 prosent.

Av øvrige norske lufthavner utmerket Bergen Lufthavn Flesland seg på fjerdeplass i kategorien «regionale lufthavner», sammen med Stavanger Lufthavn Sola som kom på sjetteplass.

Bransjeorganisasjonen FlightStats fører statistikk over punktligheten for flyselskap og lufthavner over hele verden.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer