Her er Facebook-sjefen i amerikansk politikk

I sosiale medier er det Republikanerne som herjer.

POPPIS PÅ FACEBOOK: John McCain, her avbildet bak hunden Apollo, som eies av McCains sønn Jimmy, i natt norsk tid. Foto: AP/Matt York/Scanpix
POPPIS PÅ FACEBOOK: John McCain, her avbildet bak hunden Apollo, som eies av McCains sønn Jimmy, i natt norsk tid. Foto: AP/Matt York/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det kommer fram i en oversikt satt opp av nettstedet AllFacebook.com.

Nettstedet har søkt seg fram til alle representantene for hvert av de to store partiene i amerikansk politikk, og sett hvor mange tilhengere de har på det populære nettsamfunnet.

Tallene er knusende: Det republikanske partiet, i Europa ofte sett på som gubbestyrt, traust og bakstreversk i det liberale Europa, smadrer president Obamas regjeringsparti på nettet.

Under halvparten Republikanerne har totalt 3 459 799 tilhengere. Demokratene har til sammenligning 1 444 992, langt under halvparten så mange.  

På topp ti-lista over de mest populære politikerne dominerer også GOP - «Grand Old Party» - stort, med sju av ti navn på lista.

Og det er senator John McCain, som tapte presidentvalget i 2008, er Facebook-kongen blant kandidatene til mellomvalget. Han har i skrivende stund 716 988 tilhengere på nettstedet.

Han topper foran guvernør Jan Brewer (Arizona) og guvernørkandidat Meg Whitman, som tapte valget i California tross rekordutlegg av egen lomme.

- Imponerende Presidenten er likevel i en klasse for seg, med sine 15 409 649 tilhengere.

UT MED PELOSI: McCain tok hjem seieren over sin demokratiske utfordrer Rodney Glassman, i det som ser ut til å bli et svært godt republikansk valg. Foto: EPA/Roy Dabner/Scanpix
UT MED PELOSI: McCain tok hjem seieren over sin demokratiske utfordrer Rodney Glassman, i det som ser ut til å bli et svært godt republikansk valg. Foto: EPA/Roy Dabner/Scanpix Vis mer

Sarah Palin er også noen hakk mer populær enn McCain, med 2 366 063 tilhengere.

- Innsatsen på Internett var viktig for Obamas valgkamp. Men denne gangen er det imponerende å se at det er så mange tilhengere av Republikanerne, siden de ikke hang like godt med forrige runde, sier Nick O'Neill, redaktør på AllFacebook, til  CNN.

Også på Twitter er McCain en hit. Hans 1 715 265 følgere er nesten like mange som Det hvite hus' 1 875 604,

Det er klart at Republikanerne vil få flertall i Representantenes hus.

FLINK PÅ NETT: Men Meg Whitman tapte valget i California. Foto: Reuters/Lucy Nicholson/Scanpix
FLINK PÅ NETT: Men Meg Whitman tapte valget i California. Foto: Reuters/Lucy Nicholson/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer