Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er Farida (10) og Rurin (8) endelig framme i Norge

Søstrene har flyktet fra Syria til Finnmark via Russland.

OVER GRENSA: Søstrene Farida (10) og Rurin (8) var blant de 75 flyktningene som onsdag tok seg til Norge fra Russland på grensestasjonen Storskog. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OVER GRENSA: Søstrene Farida (10) og Rurin (8) var blant de 75 flyktningene som onsdag tok seg til Norge fra Russland på grensestasjonen Storskog. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

STORSKOG GRENSESTASJON (Dagbladet): Klokka er rundt 13 på grensestasjonen Storskog i Sør-Varanger. Det er kjølig i lufta, men høstværet er ellers klart med blå himmel og tidvis sol. Så langt har ingen asylsøkere vist seg, men så glinser det plutselig i noe mellom trærne på russisk side, og vi hører stemmer.

Og så kommer de. Ei gruppe på åtte personer - tre barn og fem voksne, alle leiende på hver sin sykkel. Barna har fargerike boblejakker, to jenter ser blide og glade ut der de spaserer gjennom den russiske bommen på vei over på norsk side. Der venter grensepolitiet.

- Nå skal alle registreres og visiteres. De som ikke blir sendt tilbake, blir etter hvert kjørt inn til transittmottak i Kirkenes, forklarer Stein K. Hansen, politioverbetjent og stasjonssjef på Storskog.

111 på én dag

Pågangen de siste ukene har vært formidabel. Mandag kom rekordmange 111 asylsøkere over Storskog, og ekstramannskaper fra politiets utlendingsenhet (PU) har kommet for å bistå i arbeidet. Sivilforsvaret har satt opp tre oransje telt som alle flyktningene må innom før de eventuelt blir tatt med til videre registrering og helsesjekk i byen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?