Her er FIFA-boss Blatters hemmelige plan

Sepp Blatter vil bruke en prins til å kvitte seg med sin mest brysomme motstander.

KJEMPER OM MAKTA: FIFA-president Sepp Blatter (t.h.) er mektig lei gjentatte angrep fra visepresident Chung Mong-joon (t.v.). Nå håper Blatter å bli kvitt den styrtrike koreaneren en gang for alle, ved å støtte en motkandidat blant sine venner i Qatar og andre Gulf-stater. Maktkampen er åpen, og Chung har flere ganger truet med å stille som motkandidat til Blatter om presidentskapet. Foto: REUTERS
KJEMPER OM MAKTA: FIFA-president Sepp Blatter (t.h.) er mektig lei gjentatte angrep fra visepresident Chung Mong-joon (t.v.). Nå håper Blatter å bli kvitt den styrtrike koreaneren en gang for alle, ved å støtte en motkandidat blant sine venner i Qatar og andre Gulf-stater. Maktkampen er åpen, og Chung har flere ganger truet med å stille som motkandidat til Blatter om presidentskapet. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lille Qatar, vinner av den omstridte kampen om å få arrangere fotball-VM I 2022, vil være arena også for FIFA-president Sepp Blatters neste manøver for å beholde sitt strupetak på Det internasjonale fotballforbundet.

Det skjer i morgen torsdag, skriver den britiske journalisten Andrew Jennings i Transparency in Sport. Dagbladet har fått eksklusiv tilgang på avsløringen.

Brysom motstander Blatter har i lang tid irritert seg over sin frittalende visepresident Chung Mong-joon fra Korea og hans gjentatte trusler om å utfordre ham i kampen om presidentskapet.

Blatter har aldri hatt mot nok til å konfrontere den styrtrike Chung, medlem av familien som kontrollerer Hyundai. Nå mener imidlertid Blatter å ha funnet sin trojanske hest, en arabisk prins. Denne uka kjøres prinsen fram som kandidat under kongressen i Den asiatiske fotballføderasjonen. Målet er å erstatte Chung med «den lille prinsen».  

- Alliansen lukter hestehandel fra markedet i Doha, skriver Jennings.

Qatars takk Blatter styrte til manges overraskelse VM i 2022 til Qatar. I gjengjeld «overtaler» nå den gassrike staten - der penger ikke er noe spørsmål - nok stemmer til å sikre at deres velgjører blir kvitt sin brysomme motstander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer