Her er flyet som slår med vingene som en fugl

Tegningene til Leonardo Da Vinci kom endelig til sin rett med den flygale kanadiske studenten Todd Reichert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den kanadiske studenten Todd Reichert var inspirert av Leonardo Da Vincis tegninger da han bygget sin «Snowbird», melder BBC.

Det skal være tidenes første fly som kan holde seg i lufta med flappende vinger drevet av ren menneskekraft.

«Snowbird»s har gjennomført en vellykket jomfrutur. Det motorløse fulgleflyet brukte 19.3 sekunder da det 2. august fløy 145 meter ved Great Lakes Gliding Club i Tottenham, Ontario. Gjennomsnittsfarten var på 25,6 kilometer i timen.

- Tusenvis har forsøkt Det er ventet at organisasjonen Federation Aeronautique Internationale vil bekrefte den ferske rekorden på sitt møte i oktober.

Reichert, som er doktorgradsstudent ved Toronto-universitetet, mener bragden sluttfører den eldgamle drømmen om å kunne fly som en fugl.

- Opp gjennom historien har utallige menn og kvinner drømt om å kunne fly som en fugl av egen kraft, og hundrevis, om ikke tusenvis har forsøkt seg på det, sier den flygale studenten.

Fugleflyet er laget av karbonfiber og balsatre. Vingespennet er på hele 32 meter, det samme som hos en Boeing 737, men det menneskedrevne flyet veier bare 43 kilo.

Tegninger fra 1485 For å holde det lett, har ikke «Snowbird» en innebygget mekanisme for take off. Derfor måtte en tauebil hjelpe til med å få det i lufta. Men med flyet vel oppe, tok Todd Reichert over. Han brukte føttene til å tråkke på ei rist som får vingene til å slå.

Den italienske maleren og oppfinneren Leonardo Da Vinci laget de berømte tegningene av sitt ornitopter rundt 1485.

JOMFRUTUR: 2. august klarte den kanadiske studenten Todd Reichert å holde seg i lufta i 145 meter med sitt Leonardo Da Vinci-inspirerte fuglefly. Foto: AFP/University of Toronto Institute for Aerospace Studies
JOMFRUTUR: 2. august klarte den kanadiske studenten Todd Reichert å holde seg i lufta i 145 meter med sitt Leonardo Da Vinci-inspirerte fuglefly. Foto: AFP/University of Toronto Institute for Aerospace Studies Vis mer