Her er flyktningene ingen land i verden vil hjelpe

De syriske palestinerne i syriske Yarmouk er innesperret og har ingen steder å flykte.

HÅPLØS SITUASJON:  De palestinske syrerne i flyktningleiren Yarmouk, like utenfor Damaskus, har ingen steder å dra. Jordan og Tyrkia nekter palestinerne innreise, og det blir også stadig vanskeligere for innbyggerne å dra til Libanon. Dermed er palestinerne tvunget til å være igjen i den krigsherjede flyktningleiren. En rekke av innbyggerne er underernært og har enorme sjokkskader etter harde kamper i leiren de siste årene. Foto: UNWRA
HÅPLØS SITUASJON: De palestinske syrerne i flyktningleiren Yarmouk, like utenfor Damaskus, har ingen steder å dra. Jordan og Tyrkia nekter palestinerne innreise, og det blir også stadig vanskeligere for innbyggerne å dra til Libanon. Dermed er palestinerne tvunget til å være igjen i den krigsherjede flyktningleiren. En rekke av innbyggerne er underernært og har enorme sjokkskader etter harde kamper i leiren de siste årene. Foto: UNWRA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den syriske flyktningleiren Yarmouk ble først kjent verden over da FN-organisasjonen UNWRA i februar i år sendte ut det talende bildet av hundrevis av palestinske flyktninger. De står tett i tett, ventende på mat etter å ha overlevd på gress, råtne dadler og oliven i rundt et halvt år.

Kampene i og rundt flyktningleiren var så voldsomme at ingen klarte å komme inn - eller ut - av Yarmouk.

Siden den gangen klarer UNWRA tidvis å dele ut livsnødvendig mat til de mer enn 18 000 palestinske innbyggerne. Men siden 14. mai, har UNWRA igjen nærmest stått maktesløse på sidelinja.

- Vi har bare klart å få inn 350 matpakker inn til Yarmouk hvor mer enn 18 000 mennesker er innesperret. De lever under desperate forhold, sier UNWRA-talsmann Chris Gunness til Dagbladet.

Desperate i dødsbåt Innbyggerne i Yarmouk er maktesløse, og har ingen steder å dra. Mens mer enn 6,5 millioner syrere har flyktet til nabolandene Tyrkia, Libanon og Jordan, må de palestinske syrerne holde seg i det krigsherjede Syria. Tyrkia og Jordan slipper ikke inn noen innbyggere med palestinsk bakgrunn. De siste månedene har også Libanon innført lik praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer