Her er FNs Syria-rapport

Våpeninspektørene sier at de fortsetter granskingen av andre hendelser etter å ha levert rapporten om Ghouta-angrepet 21. august.

HER ER RAPPORTEN: Et offisielt FN-fotografi viser at lederen for våpeninspektørene, svenske Åke Sellström, overleverer rapporten til FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: REUTERS/PAULO FIGUEIRAS/NTB SCANPIX
HER ER RAPPORTEN: Et offisielt FN-fotografi viser at lederen for våpeninspektørene, svenske Åke Sellström, overleverer rapporten til FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: REUTERS/PAULO FIGUEIRAS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nettstedet bnowire.com som publiserer våpeninspektørenes rapport i sin helhet, før FNs generalsekretær har rukket å holde sin offisielle pressekonferanse.

Les hele rapporten her!

Våpeninspektørene bekrefter i et forord det som tidligere mandag er meldt på basis av et fotografi.

- Miljømessige, kjemiske og medisinske prøver som vi har tatt, gir klare og overbevisende bevis for at bakke-til-bakke-raketter som inneholdt nervegassen sarin, ble brukt i Ghouta-området ved Damaskus.

- Konklusjonen er at kjemiske våpen er blitt brukt i den pågående konflikten mellom partene i Den syriske arabiske republikk mot sivile, inkludert barn, i relativt stort omfang, heter det videre.

(NTB)