Her er første «livstegn» fra Kim Jong-Un

Ikke sett siden 3. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har ikke vist seg offentlig siden 3. september, og uteble også fra dagens feiring av det nord-koreanske arbeiderpartiet, Kim Jong-Un. Dermed fortsetter spekulasjonene om hva som kan være årsaken til det overraskende lange fraværet til landets leder.

Nå er imidlertid første «livstegn» her. Som man kan se i videoen øverst i saken, melder nemlig den nord-koreanske KRT at Kim Jong-Un har kommet med en aldri så liten hilsen.

At han ikke deltok på feiringen, er likevel høyst uvanlig. For første gang på tre år deltok han ikke på markeringen ved mausoleet der hans far og farfar ligger, og dette er hans lengste fravær fra offentligheten siden han tok over makta i 2011.

Statlig nordkoreansk tv har rapportert at Kin Jong-un lider av et «ubehag» uten at dette er spesifisert nærmere. En kilde som står regimet nær, hevder dette «ubehaget» er en skadet fot som han fikk da han inspiserte en militærøvelse.

- Han beordret alle generalene til å delta i øvelsene og deltok selv også. De kravlet og løp og rullet seg rundt, og han strakk en sene, sier kilden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer