Her er første «livstegn» fra Kim Jong-Un

Ikke sett siden 3. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har ikke vist seg offentlig siden 3. september, og uteble også fra dagens feiring av det nord-koreanske arbeiderpartiet, Kim Jong-Un. Dermed fortsetter spekulasjonene om hva som kan være årsaken til det overraskende lange fraværet til landets leder.

Nå er imidlertid første «livstegn» her. Som man kan se i videoen øverst i saken, melder nemlig den nord-koreanske KRT at Kim Jong-Un har kommet med en aldri så liten hilsen.

At han ikke deltok på feiringen, er likevel høyst uvanlig. For første gang på tre år deltok han ikke på markeringen ved mausoleet der hans far og farfar ligger, og dette er hans lengste fravær fra offentligheten siden han tok over makta i 2011.

Statlig nordkoreansk tv har rapportert at Kin Jong-un lider av et «ubehag» uten at dette er spesifisert nærmere. En kilde som står regimet nær, hevder dette «ubehaget» er en skadet fot som han fikk da han inspiserte en militærøvelse.

- Han beordret alle generalene til å delta i øvelsene og deltok selv også. De kravlet og løp og rullet seg rundt, og han strakk en sene, sier kilden.

Ifølge kilden fikk Kim skaden fordi han er overvektig. Siden skal han ha hinket rundt på den vonde foten og forverret tilstanden. Nå trenger han rundt 100 dager for å bli frisk, ifølge kilden.