Her er framtidas bankkort

Du kan velge hvilken konto du belaster, sikkerheten er bedre og du trenger bare ett kort.

VELG: Her kan du velge hvilken konto du belaster. Magnetstripa forandrer seg med en gang du tar valget, dermed har du tilgang til flere kontoer på ett kort. Foto: Dynamics Inc
VELG: Her kan du velge hvilken konto du belaster. Magnetstripa forandrer seg med en gang du tar valget, dermed har du tilgang til flere kontoer på ett kort. Foto: Dynamics IncVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dynamics Inc. presenterte tre nye bankkort på messa Demo i forrige uke som kan forenkle livet til millioner av mennesker.

Firmaet tok tak i følgende utfordring:

Magnetstripelesere finnes overalt i USA og resten av verden, men teknologien er fra 1970-tallet. Det er for dyrt å bytte ut alle terminalene til mer avansert teknologi, så hvordan lage mer avanserte og brukervennlige bankkort?

Avansert løsning Løsningen var å bygge om kortet fullstendig og legge inn over 70 datakomponenter som gjør at man manuelt kan skrive om magnetstripa etter eget forgodtbefinnende.

Dette har hittil ikke vært mulig, men med den nye teknologien kan man forholde seg til kun ett kort, i stedet for å ha ett kort for hver konto.

- Ingenting som dette finnes, dette tar bankkort til et nytt nivå, sier Jeff Mullen toppsjef i selskapet.

Det nye «superkortet» er ikke tykkere enn et vanlig kort, det er like fleksibelt - og det er vanntett.

Hindrer svindel Kortsvindel er et utbredt problem, en variant av kortet kan fjerne dette problemet, skal vi tro utviklerne. Kortet de har kalt «Hidden» låses opp med en PIN-kode.

Inntil PIN-koden er tastet inn, vises ikke hele kortnummeret - dermed kan det ikke misbrukes på nettet. Magnetstripa er også tom inntil man taster inn koden, den vil da skrives inn på magnetkortet når kortet blir aktivisert.

De nye «superkortene» er klare til bruk og har vært testet i skjul i USA i år uten problemer, ifølge utviklerne. Nå håper de at de store bankene skal tilby kundene sine den nye teknologien.

KODE: Kortet åpnes ved å taste inn en kode, dermed kan ikke kortet kopieres og muligheten for svindel elimineres. Foto: Dynamic Inc
KODE: Kortet åpnes ved å taste inn en kode, dermed kan ikke kortet kopieres og muligheten for svindel elimineres. Foto: Dynamic Inc Vis mer