Her er Frida (5) i toppen av treet

Dramatisk redningsaksjon etter luftig lek i Trøndelag.

FOR HØYT: Barnehagejenta Frida elsker å klatre, men her klatret hun høyere enn planlagt. Da måtte brann- og politivesenet hjelpe til. Video: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brannvesenet og politiet på Tiller sto i kveld overfor et redningsoppdrag litt utenom det vanlige.

I toppen av et høyt tre i Trondheim-bydelen Heimdal satt nemlig fem år gamle Frida, som var på fadderdag i Hårstad skole, der hun skal begynne til høsten.

- Glad i å klatre

Dit hadde hun klatret opp helt på egen hånd, men kom seg ikke ned.

«Den tøffe barnehagejenta Frida elsker å klatre, men hadde i dag kommet litt høyere enn planlagt og kom seg ikke ned igjen», skriver Politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu på Facebook.

Etter en dramatisk redningsaksjon hvor Trøndelag brann- og redningstjeneste bisto, fikk de etter hvert fem år gamle Frida ned fra treet.

- Hun er veldig glad i å klatre, det har hun vært hele tiden. Jeg har selv vært på noen redningsaksjoner, sier Fridas mamma til Adresseavisen.

«Hun var helt rolig og ropte ned til oss at hun hadde full kontroll og holdt seg godt fast. Hun fortalte også stolt at hun kunne se pappa sitt hus fra tretoppen», skriver politiet.

- Jeg er klatremester

Skolen hadde sendt en voksen et stykke opp i treet for å fortelle Frida hva som skulle skje. Da redningsmannen til slutt dukket opp i toppen av treet Frida satt i, hadde femåring følgende beskjed, ifølge innsatsleder Stein Yttereng i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer