Her er Frp-politkeren som vil kaste kristne misjonærer ut av India

Styremedlem i Oslo Frp, Ombir Upadhyay (54), er tidligere president for den norske avdelingen i en militant hindubevegelse som anklages for drap og terror mot den kristne minoriteten i India.

VIL FORSVARE HINDUISMEN: — Det handler om å bevare hinduenes kultur. «Hindu dharma» er ikke en religion, men en levemåte. Hinduismen var en avansert filosofisk retning da kristendommen fortsatt trodde jorden var flat. Så kommer misjonærer fra mye mindre utviklede religioner og omvender fattige indere med penger og makt, sier styremedlem i Oslo Frp, Ombir Upadhyay. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
VIL FORSVARE HINDUISMEN: — Det handler om å bevare hinduenes kultur. «Hindu dharma» er ikke en religion, men en levemåte. Hinduismen var en avansert filosofisk retning da kristendommen fortsatt trodde jorden var flat. Så kommer misjonærer fra mye mindre utviklede religioner og omvender fattige indere med penger og makt, sier styremedlem i Oslo Frp, Ombir Upadhyay. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Vi er ikke militante. Vi er en fredelig organisasjon, sier styremedlem i Oslo Frp, Ombir Upadhyay. Ved siste stortingsvalg var han på tiendeplass på partiets Oslo-liste, rett foran Jøran Kallmyr. Men for en del indere, er han mer kjent som den tidligere norske presidenten for Verdens hinduråd (VHP).

Organisasjonen har sterke bånd til den hindunasjonalistiske bevegelsen, som i India er blitt satt i forbindelse med terror og drap på muslimer og kristne.

- Skitne triks og penger I dag er Upadhyay bare medlem i hindubevegelsen, mens kona fortsatt sitter i styret. Selv mener organisasjonen at de forsvarer egen kultur mot fremmede religioner som kristendom og islam.

- I India er nesten alle kristne og muslimer hinduer som er blitt omvendt ved hjelp av skitne triks og penger, sier Upadhyay til Dagbladet.Han støtter VHPs leder, Ashok Singhal, i at «kristne misjonærer bør kastes ut av landet».

- Det ville absolutt vært et skritt i riktig retning hvis man gjorde kristen og muslimsk misjonering i India forbudt, sier Upadhyay. Han støtter også kravet om å rive enkelte moskeer for å gjenoppbygge hindutempler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer