Her er Gros forklaring om pensjonen

- Hun fikk krystallklare råd fra den ansvarlige på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De 42 stortingsrepresentantene som ikke er nevnt i Riksrevisjonens rapport om inntekter ved siden av pensjonen , må nå redegjøre for Stortingets administrasjon om sine inntekter ved siden av den såkalte 75-års pensjonen.

Ved stikkprøver har Riksrevisjonen påtalt feil eller tvil om pensjonsutbetalingene til seks tidligere folkevalgte med andre inntekter.

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland (69) er blant de 42 andre som har hatt rettigheter etter den såkalte 75-års regelen i tiårsperioden der Riksrevisjonen tok stikkprøver - fra 1998 til i år.

Og Gro vet hva hun skal svare.

Hun var 58 år gammel da hun gikk ut av Stortinget i 1997 etter 20 år.

Rettigheter i sju år

Når representantenes fysiske alder pluss tjenestetid overstiger 75 år den dagen de slutter, har de rett på en slik spesialpensjon fram til de fyller 65 år etter vanlig kalender.

Gro Harlem Brundtland hadde altså en slik rettighet i sju år fram til 65 års bursdagen 20. april 2004.

Forutsetningen for full pensjon på 431 000 kroner i året fra dag en utenfor Stortinget, er at faste inntekter ikke overstiger dette beløpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer