Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Gustavs herjinger på Cuba

Myndighetene: - Mange er skadet. Bolighus knust og veiene oversvømt. Se bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er meldt om mange skadde på Cuba etter at Gustav traff landet som en kategori 4-orkan i ettermiddag.

På øya Isla de la Juventud, som ligger sør for det cubanske fastlandet, ble nesten alle veier ble skylt bort. Mango- og mandeltrær ble knekt som fyrstikker på plantasjene og hustak blåste av.

Ingen er så langt meldt omkomne i dette området.

I følge CNN skal myndighetene ha evakuert mer enn 250 000 mennesker.

Orkanen traff Cubas fastland i nærheten av byen Carraguao i Pinar del Rio-provinsen, 100 kilometer sørvest for Havana, med en vindstyrke på over 230 kilometer i timen, skriver NTB.


Thomas Johansen er stedlig representant for Norges Røde Kors på Cuba. Fra sitt arbeidssted i hovedstaden Havana har han fulgt orkanen tett.

-Så langt er det ingen rapporter om tap av menneskeliv, og dette skyldes nok at man på forhånd hadde evakuert til sikre områder, sier han til NTB.

Minst 86 mennesker har så langt mistet livet under orkanens ferd gjennom Den dominikanske republikk, Haiti og Jamaica. Nå setter orkanen kursen mot fastlandet til USA. Metereologer tror den vil treffe New Orleans i løpet av mandagen.

ETTER ORKANEN: Cubanerne fant hjemmene sine rasert, veiene oversvømt og trærne knekt som fyrstikker etter at Gustav feide over landet i ettermiddag. Foto: AP Photo/Javier Galeano)
ETTER ORKANEN: Cubanerne fant hjemmene sine rasert, veiene oversvømt og trærne knekt som fyrstikker etter at Gustav feide over landet i ettermiddag. Foto: AP Photo/Javier Galeano) Vis mer
image: Her er Gustavs herjinger på Cuba
BLÅST OVER ENDE: Et tre har blåst over ende i hovedstaden Havana.
SOM PINNEVED: På den cubanske øya Isla de la Juventud, som ligger sør for det cubanske fastlandet, knakk mango- og mandeltrær som fyrstikker på plantasjene.
BLÅST NED: Alt fra trær til strømledninger har blåst ned etter at Gustav herjet på Cuba.
ØDELEGGELSER: Myndighetene på Cuba melder om store ødeleggelser.
VIND: Orkanen var gradert som kategori-4 da den traff Cuba i går.
KNUST: Blikktakene på husene på den cubanske øya Isla de la Juventud ble revet av da orkanen Gustav feide over øya i ettermiddag som en kategori 4-orkan.
TOTALSKADET: Bolighus på Cuba er totalskadet etter orkanen.
OVERSVØMT: Store deler av gatene på den Cubanske øya Isla de la Juventud er oversvømt.
RYDDER: Innbyggerne på Cuba forsøker tappert å rydde opp etter at Gustav har laget totalt kaos i landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!