Her er han bare centimeter over solbaderen

Sjokkerende landing i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å ligge på stranda høres kanskje ikke særlig farlig ut, men det var nettopp det det ble for en solbader på den tyske øya Düne ved Heligoland nylig.

En video filmet av en annen strandgåer (se video øverst i saken), viser nemlig at et småfly av typen Piper PA-28-181 Archer II, gå inn for landing bare centimeter over solbaderens hode.

- Jeg så flyet komme inn mot land. Jeg hadde sett fem fly lande før dette flyet. Jeg skjønte med det samme at han kom inn altfor lavt. Mannen var svært heldig, sier Rainer Schmidt, som filmet den nesten-fatale landingen, til tyske Bild.

I videoen kan man se at solbaderen snur seg for å se hva som bråker, før han hiver seg ned igjen på strandteppet sekunder før flyet ville ha truffet ham.

Pilot Juergen Drucker hevder at han ikke så solbaderen før det var for sent.

- Det var jeg som fløy, og jeg beklager virkelig. Jeg må si, som bildene viser, at dette ikke var en av mine beste flyturer, sier han ifølge Daily Mail.

Drucker håper at han får beholde sertifikatet.

- Jeg vil ikke se noe mer på dette. Jeg frykter at jeg får en bot av luftfartstilsynet, men jeg håper at jeg får beholde flysertifikatet, sier han.

• Se den sjokkerende landingen øverst i saken!