Her er han tilbake i moskeen etter drapsforsøket

- Det er stort å se alle som har møtt opp for pappa, sier sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede i dag tidlig var det pyntet med ballonger og blomster utenfor Central Jamaat-moskeen i Oslo, i påvente av fredagsbønnen og imam Nehmat Ali Shah (57) sitt første besøk i moskeen etter drapsforsøket 17.juni.

Nå har han ledet fredagsbønnen i en drøy halvtime, og stemningen i moskeen er rolig og fattet.

- Vi ventet opp mot 2000 mennesker, sa styreleder Ghulam Sharwar til Dagbladet før bønnen startet.

- Viser at mange er glad i ham Dagbladet møter også imamens sønn Jawad Haider utenfor moskeen i forkant av fredagsbønnen.

- Det er stort å se alle som har møtt opp for pappa. Det viser at mange har respekt og er glad i ham, sier Haider til Dagbladet.

- Han er ikke redd Selv om det bare er drøye to uker siden faren ble forsøkt drept utenfor familiens hjem bare noen hundre meter fra moskeen, er faren ikke redd, ifølge Haider.

- Det går bra med ham, og han er ikke redd. Det er stort å se alle som har møtt opp, sier Haider.

Da imamen ankom, ble han møtt av et pressekorps med et titalls journalister og fotografer. Han ble fulgt til moskeen av flere støttespillere, og både barn og voksne møtte ham utenfor og kastet roseblader på ham.
Også politiet hadde møtt opp med to tjenestemenn i uniform, og var også med i følget som fulgte imamen opp gata til moskeen.

Varetektsfengslet i fire uker Den straffedømte 38-åringen som er siktet etter det nær dødelige angrepet på imam Nehmat Ali Shah 16. juni, ble onsdag besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav én uke i full isolasjon.

Han har i mange år vært regnet som en del av gjengmiljøet Young Guns.

For fire år siden ble 38-åringen i Borgarting lagmannsrett dømt til ett og et halvt års fengsel i den store Yong Guns-saken der hele elleve personer fra miljøet ble tiltalt for blant annet flere alvorlige voldshendelser, ulovlige våpen og trusler.

KASTET ROSEBLADER:  Imam Nehmat Ali Shah ble fulgt til moskeen av støttespillere fra moskeen, og både barn og voksne møtte ham utenfor og kastet roseblader på ham. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet
KASTET ROSEBLADER: Imam Nehmat Ali Shah ble fulgt til moskeen av støttespillere fra moskeen, og både barn og voksne møtte ham utenfor og kastet roseblader på ham. Foto: Øisten Monsen / Dagbladet Vis mer

Young Guns-mannen er totalt dømt nærmere ti ganger, seinest i en narkotikasak i 2010.

Les mer om siktelsen her.