REGNBUE: Det er meldt skiftende vær i helga, med muligheter for både sol og regn. Og da kan kanskje regnbuen titte fram over Operaen igjen, som den gjorde tidligere i sommer. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
REGNBUE: Det er meldt skiftende vær i helga, med muligheter for både sol og regn. Og da kan kanskje regnbuen titte fram over Operaen igjen, som den gjorde tidligere i sommer. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Her er helgeværet. Gislefoss: - Skynd deg ut når det er sol

- Men ikke løp for langt, sier Kristen Gislefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): August-været har vært skiftende i Norge, og det gjelder i aller høyeste grad for denne helgens vær også, skal vi tro statsmeteorolog Kristen Gislefoss.

- Mange steder får nok litt sol i løpet av helga, men det er en del gråvær og byger som truer, sier Gislefoss til Dagbladet.

Tordenskrall

Meteorologen fastslår at varslene for helgen er usikre og at det er «ustabile forhold».

- Det vil komme perioder med regn og bygenedbør, og det kan kommet et tordenskrall eller to også, sier Gislefoss.

- Så i helga må folk løpe ut når de ser sola på himmelen?

- Ja, da må de løpe ut. Men de må ikke springe så langt, for de må være forberedt på at de må inn igjen ganske fort.

Litt kaldere

De sommerlige temperaturene man har kunnet nyte flere steder de siste dagene blir ikke fullt så sommerlige i helga.

- Det blir ikke fullt så varmt som det har vært i det siste. De fleste stedene peker pila litt nedover, men håpløst kjølig blir det heller ikke. En del steder kan nok få makstemperaturer på rundt 20 grader, men det blir altså ikke så høyt som det har vært, sier Gislefoss.

OBS-varsel

De fleste kan med andre ord komme seg sånn relativt tørrskodd fra helga, men det gjelder ikke for Øst-Finnmark.

Der er det sendt ut et OBS-varsel for søndag.

- Der kommer det nedbør fra sør, fra Nord-Finland og Nord-Sverige, og fra natt til søndag kan det komme en del nedbør. Det som er estimert i varselet er at det i løpet av 24 timer kan komme 40 til 60 mm nedbør, sier Gislefoss.

Langtidsvarsel: Tørt

Skjeler vi litt til langtidsvarselet på yr.no, dit Gislefoss henviser oss for å få være utover uka, så ligger likevel kommende uke an til å bli ganske god.

I Oslo varsles det temperaturer over 20 grader og nedbøren ser ut til å glimre med sitt fravær, selv om det kan bli litt overskyet i perioder.

Stort sett det samme været meldes for Kristiansand. Også der kan temperaturene bikke over 20 grader i løpet av uka.

Heller ikke i Bergen skal det komme nedbør. Her meldes det likevel om litt lavere temperaturer, fra 13 til 19 grader på dagtid.

Lenger nord i landet, nærmere bestemt i Trondheim, må man nok regne med litt regn natt til tirsdag. Været skal bli noe mer skiftende her, men det ser likevel ut til å bli en helt grei væruke, med temperaturer opp mot 20 grader når vi nærmer oss neste helg.

I Tromsø skal det for det meste bli overskyet, men, skal vi tro langtidsvarselet, vil nedbøren utebli, med unntak av noen drypp torsdag kveld.