Her er hestegården der statsråden griper inn

Landbruksminister Lars Peder Brekk: - Ikke fornøyd med håndteringen. Hesteholder Ingeborg: - Ingen planer om å slutte.

HESTESTRID I:  - Hestene har det bra, og vi skal følge også de nye påleggene fra Mattilsynet, sier Ingeborg Dybwad Ryeng - her med hestene Saphir (hvit bless) og Sir Lancelot. Påleggene gjelder blant annet stallbygningen i bakgrunnen. Bildet er tatt onsdag av familien på gården med det omstridte hesteholdet - etter invitasjon fra Dagbladet. Foto: Helene Dybwad, Bunes gård.
HESTESTRID I: - Hestene har det bra, og vi skal følge også de nye påleggene fra Mattilsynet, sier Ingeborg Dybwad Ryeng - her med hestene Saphir (hvit bless) og Sir Lancelot. Påleggene gjelder blant annet stallbygningen i bakgrunnen. Bildet er tatt onsdag av familien på gården med det omstridte hesteholdet - etter invitasjon fra Dagbladet. Foto: Helene Dybwad, Bunes gård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landbruksminister Lars Peder Brekk gjentar kritikken mot sitt eget fagorgan Mattilsynet, etter at en dyrevernsak for en svært sjelden gangs skyld ble tatt opp fra Stortingets talerstol for fem uker siden.

I et brev tirsdag stilt til Stortinget, slik reglene er for saker som blir tatt opp i spørretimen, skriver landbruksministeren at han nå selv får direkte rapporter fra Mattilsynet for Troms og Finnmark for å holde kontroll med at tiltakene med den aktuelle dyrevernsaken blir fulgt opp.

Ved en ny inspeksjon, etter at saken var oppe i Stortinget 12. mars, ble det også påvist forhold som er i strid med regelverket.

1.000 kroner dagen - Dagbøter på 1.000 kroner vil løpe inntil Mattilsynet vurderer stallene på gården som gode nok. Mattilsynet har forsikret meg om at de fortløpende vil vurdere bruk av virkemidler i denne saken, skriver statsråd Brekk, som tydeliggjør at han har satt sitt eget fagorgan «under administrasjon» i denne betente saken.

Allerede dagen etter saken var tatt opp i spørretimen, kom statsråden med sin første skriftlige beklagelse av Mattilsynets håndtering. Og Mattilsynet i Troms og Finnmark beklaget direkte på sine hjemmesider. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer