Her er hestehandlene

SV får Lotofen og Vesterålen. Ap får Afghanistan og en strengere asylpolitikk.

IDYLL:_Kristin Halvorsen og SV får gjennomslag for kravet om å verne Lofoten og Vesterålen mot oljeboring. Her er SV-lederen på valgmøte i Svolvær under valgkampinnspurten. Foto: Linda Næsfeldt
IDYLL:_Kristin Halvorsen og SV får gjennomslag for kravet om å verne Lofoten og Vesterålen mot oljeboring. Her er SV-lederen på valgmøte i Svolvær under valgkampinnspurten. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Dette mener innsidere i de rødgrønne partiene blir utfallet av regjeringsforhandlingene mellom Ap, SV og Sp. Ap og heller ikke Sp vil vike på Nato-strategien i Afghanistan. Asylpolitikken har blitt strammet inn flere ganger siden SV tok dissens på deler av tiltakene i fjor. På dette området har Ap tatt kommandoen og har tenkt å beholde den.

DragkamperDerimot godtar Ap at SV trenger å vinne slaget om Lofoten og Vesterålen for å i det hele tatt kunne sitte i regjering.

Spørsmålet er om de sikrer varig vern mot oljevirksomhet eller vern i fireårsperioden, i tråd med Senterpartiets program. Mens Nordland Ap og deler av LO er veldig for oljevirksomhet, er ander deler av Ap sterkt mot. I går var det tid for sentralstyremøter, bløtkakespising og valganalyser, men også for posisjonering for harde dragkamper mellom de tre regjeringspartnerne om politikk og posisjoner. Det er ennå ikke bestemt når forhandlingene om en ny regjeringplattform starter, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Ap krever mer

Valget styrket Ap og svekket SV. Det endrede styrkeforholdet mellom partiene må få konsekvenser. Det bekreftet statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg i går. Partisekretær Raymond Johansen utdyper overfor Dagbladet:—Ap har styrket seg. Det betyr at velgerne ønsker mer Ap-politikk. Sentralstyret er kjempefornøyd med Aps valgresultat, og ønsker at det skal reflekteres i regjeringen, sier Johansen til Dagbladet.—SV-leder Kristin Halvorsen sier det er rødgrønn politikk velgerne har sagt ja til?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer