Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er historiens første stemme fra en annen planet

Sammenliknes med Armstrongs legendariske ord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Mars-roveren Curiosity ruller rundt oppe på den røde planet, har mannen som var første menneske på månen gått bort her nede på jorda.

Da Neil Armstrong satte sine føtter på månen, kom han samtidig med et utsagn som har stått seg siden: «Det er et lite steg for et menneske, et stort sprang for menneskeheten».

Ny stemme fra rommet I går kunne NASA-forskerne igjen høre en stemme fra verdensrommet, da en stemme fra en annen planet for første gang nådde ned til jorda.

Nei, det var ikke slik at Mars-roveren hadde kommet over en talefør skapning ute i verdensrommet, men det tekniske vidunderet bidro i stedet med sine senderferdigheter.

Et budskap fra NASA-sjefen Charlie Bolden ble nemlig sendt opp på Mars, før Curiosity sendte hele sulamitten ned igjen. I videoen kan du se hvordan beskjeden fra Bolden nådde ned til NASA-forskerne i Jet Propulsion Laboratory.

- Hei - Hei. Dette er Charlie Bolden, NASA-direktøren. Jeg snakker via sendekapasiteten til Curiosity-roveren, som nå befinner seg på Mars.

Slik åpnet den historiske beskjeden fra NASA-sjefen. Hendelsen omtales av amerikanske medier som en hendelse for historiebøkene.

- Mens Curiosity fortsetter sitt oppdrag, håper vi disse ordene kan være en inspirasjon noen som lever nå trenger for å bli det første mennesket på Mars. Og som den store Neil Armstrong vil de snakke høyt om det neste store skrittet i menneskets utforskning, sier Dave Lavery, som leder NASA-programmet for utforskning av solsystemet ifølge Washington Post.

Les alle Dagbladets saker om Curiosity her.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media