Her er hovedpunktene i den politiske plattformen

En 84 siders politisk plattform peker ut retningen for den nye, blågrønne regjeringen. Her er noen hovedpunkter

BLÅGRØNN REGJERING: Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H) og Trine Skei Grande (V) presenterte i dag den blågrønne regjeringens plattform. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BLÅGRØNN REGJERING: Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H) og Trine Skei Grande (V) presenterte i dag den blågrønne regjeringens plattform. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Regjeringen vil løse de store utfordringene som Norge står overfor», står det i innledningen av erklæringen. De peker på seks utfordringer:

1. Omstille norsk økonomi for å skape vekst, nye arbeidsplasser og sikre flere ben å stå på, 2. Oppfylle Norges klimaforpliktelser. 3. Skape et inkluderende arbeidsliv. 4. Sikre gode velferdsordninger. 5. Redusere fattigdom. 6. Gjennomføre et integreringsløft

Her kan du lese regjeringserklæringen i sin helhet ​

Flere i arbeid

Å få flere i arbeid, skal være et prosjekt for regjeringen. For å lykkes vil de invitere til en inkluderingsdugnad. De vil også bruke virkemidler som mindre deltid i offentlig sektor, videreføre ordninger med lønnstilskudd og arbeidstrening for å hjelpe flere inn, og mindre sentral detaljstyring i Nav. Minst fem prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Satsing mot barnefattigdom

Regjeringen vil ha en målrettet innsats mot fattigdom, spesielt i barnefamilier. Barn av foreldre med lav inntekt skal få redusert foreldrebetaling og gratis halvdagsplass i SFO, som det i dag er i barnehager. Det skal også være gratis barnehager i integreringsmottak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer