TERROR-JEGEREN: Benedicte Bjørnland har ansvaret for å forhindre terror i Norge. - - Jeg sover fortsatt godt om natten, og føler meg trygg og komfortabel i jobben.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TERROR-JEGEREN: Benedicte Bjørnland har ansvaret for å forhindre terror i Norge. - - Jeg sover fortsatt godt om natten, og føler meg trygg og komfortabel i jobben. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Her er hun - terroristjegeren

Benedicte Bjørnland har ansvaret for å bekjempe terror i Norge. Likevel sover hun godt - nesten hver natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har kanskje Norges mest utsatte jobb. 49 år gamle Benedicte Bjørnland har vært sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i to år.  

Går det galt og Norge blir rammet av terror på ny, er hun smertelig klar over at jobben som PST-sjef en uriaspost. Det er Benedicte Bjørnland som har ansvaret for å forhindre at Norge igjen blir rammet av meningsløs terrorisme.  

Etter at forgjengeren tabbet seg ut, ble politimesteren i Vestfold hentet til sikkerhetspolitiet for å rydde opp og bygge et nytt moderne sikkerhetspoliti for framtiden.  

- MÅ BRY OSS: - Generelt bryr vi oss antakelig for lite i det norske samfunnet, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland. Hun frykter en motreaksjon fra de antiislamistiske og høyreekstreme miljøene mot de ekstreme islamist miljøene i Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagblade Vis mer Fra spioner til terrorister Tidligere var det jakten på spioner og mulige landsforrædere overvåkingspolitiet brukte store ressurser på. Fortsatt er det en av oppgavene til det som i dag heter Politiets sikkerhetstjeneste.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
 • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
 • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
 • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn