Her er hunden som gjorde Nazi-Tyskland rasende

Ga Hitler-labb.

GA HITLER-LABB: Den finske hunden «Jackie» var angivelig trent til å gi en nazihilsen-aktig labb på kommandoen «Heil Hitler». Det falt ikke i god jord i Nazi-Tyskland, som lanserte en kampanje for å ta den finske eieren Tor Borg, melder AP.
GA HITLER-LABB: Den finske hunden «Jackie» var angivelig trent til å gi en nazihilsen-aktig labb på kommandoen «Heil Hitler». Det falt ikke i god jord i Nazi-Tyskland, som lanserte en kampanje for å ta den finske eieren Tor Borg, melder AP.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hund ved navn «Jackie», som angivelig skal ha imitert Hitler ved å gi labben på en nazihilsen-aktig måte, irriterte Nazi-Tyskland i en slik grad at de startet en massiv kampanje mot dyrets finske eier Tor Borg, ifølge nyoppdagede dokumenter, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Mens andre verdenskrig herjet på starten av 40-tallet, ble tyske diplomater utkommandert i Finland for å grave opp informasjon om hunden. Det ble i tillegg lagt planer om å stikke kjepper i hjulene for eierens farmasøytiske selskap.

Ifølge dokumentene skal det ha vært Tor Borgs tyske kone, en kjent antinazist, som ga hunden økenavnet «Hitler», på grunn av måten den ga labb når tyskere hilset med «Heil Hitler».

29. januar 1941 skrev den tyske visekonsulen i Helsinki, Willy Erkelenz, følgende, ifølge dokumentene: «Et vitne, som ikke vil navngitt, sier at han så og hørte hvordan Borgs hund reagerte til kommandoen "Hitler" ved å gi labb».

Naziekspert Klaus Hillenbrand betegner den merkelige historiske fotnoten som «fullstendig bisarr».

- Bare måneder før nazistene iverksatte kampanjen mot Sovjetunionen, hadde de ingenting bedre å gjøre enn å være besatt av denne hunden, sier Hillenbrand ifølge AP.

Borg ble innkalt til den tyske ambassaden, men nektet at han selv hadde kalt hunden Hitler. Han innrømmet imidlertid at kona gjorde det, skriver AP.

Utenrikskontoret kikket angivelig på ulike muligheter for å dra Borg til retten for å ha «fornærmet Hitler», men ingen vitner skal ha ønsket å stå fram.

Det står ingenting i dokumentene som tyder på at Adolf Hitler selv ble gjort oppmerksom på imitatorhunden, sier Hillenbrand.