Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er IKEA-bomberen

Plantet bombe i IKEAs kjøkkenavdeling.

FILMET: IKEA-bomberen i Dresden løp ut av kjøpesenteret etter at bomba gikk av. Foto: Tysk politi/IKEA
FILMET: IKEA-bomberen i Dresden løp ut av kjøpesenteret etter at bomba gikk av. Foto: Tysk politi/IKEA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tysk politi har sikret seg seg overvåkningsbilder av mannen de antar plantet en bombe i IKEAs kjøkkenavdelingen i forrige måned, skriver RP online.

Bomben i den svenske møbelgigantens kjøpesenter i Dresden var det siste i en serie bombeangrep. I løpet av to uker i mai og juni sprengte det bomber på IKEA-varehus i Gent i Belgia, Eindhoven i Nederland og Lille i Frankrike.

To personer ble skadd i Dresden-angrepet og politiet klarte tidlig å lage en fantomtegning av den antatte bombemannen, siden han ble stoppet av en IKEA-ansatt da han løp ut av kjøpesenteret.

Politiet er åpne for at det kan være samme mann som har plantet bomber i alle de fire europeiske byene.

IKEA i Norge vurderte sikkerheten etter bomba i Dresden og konkluderte med at sikkerheten i de seks norske kjøpesentrene er gode nok.

- IKEAs globale sikkerhetsteam vurderte at det ikke var grunnlag for ekstra tiltak her i landet på bakgrunn av det som har skjedd i Dresden. Vi vurderte også på egenhånd at våre godt innarbeidede sikkerhetsrutiner var gode nok. Ingen av disse eksplosjonene er blitt varslet. Lyspunktet er at ingen er blitt alvorlig skadde i disse eksplosjonene, sa kommunikasjonsdirektør i IKEA Norge Håvard Løkke til Dagbladet.

Politiet er sikre på at de nå har levende bilder av mannen som sto bak bomba i Dresden.

- Vi er overbevist om at dette er den mistenkte, sier en talskvinne for det lokale politiet til nyhetsbyrået DPA.

CAPS: Mannen skjulte ansiktet sitt med en skyggelue, men ble stoppet av en IKEA-ansatt på vei ut, som kunne gi et godt signalement. Foto: Tysk politi/IKEA
CAPS: Mannen skjulte ansiktet sitt med en skyggelue, men ble stoppet av en IKEA-ansatt på vei ut, som kunne gi et godt signalement. Foto: Tysk politi/IKEA Vis mer