SIKTET: Stabæk-leder Inge André Olsen ble i dag avhørt av Asker og Bærum-politiet. Foto: Benjamin A. Ward
SIKTET: Stabæk-leder Inge André Olsen ble i dag avhørt av Asker og Bærum-politiet. Foto: Benjamin A. WardVis mer

Her er Inge André Olsen akkurat blitt avhørt av politiet

Siktet for å ha unndratt nesten to millioner kroner i Veigar-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Permittert sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen og sportslig leder i Stabæk, Inge Andre Olsen, ble i dag pågrepet og siktet etter Veigar Páll Gunnarsons overgang fra Stabæk til Vålerenga i sommer.

Inge André Olsen var taus da han hastet forbi Dagbladets fotograf på vei til sin Mercedes utenfor politihuset i ettermiddag.

- Vi har fått bevis fra påtalenemndene i de involverte klubbene. Dette er dokumenter og bevis på data. Politiet analyserte dette, og ba retten om anledning til husransakelse hos de to siktede. Vi tok da beslag i PCer, harddisker og papirdokumenter, sier politiadvokat Morten Stene i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.  

Unndratt beløp Olsen og Haakonsen er avhørt i ettermiddag. Advokatene Peter Morset og Ellen Holager Andenæs har så langt ikke besvart Dagbladets anrop.  

- De to er siktet for grov økonomisk utroskap. Hvorfor paragrafene §275 og §276? 

- Det skyldes størrelsen på beløpet, nesten to millioner kroner, sier Stene.  

Stene sier siktelsen går på at Olsen og Haakonsen har unndratt dette beløpet - nesten to millioner kroner - fra franske Nancy, som solgte Veigar Páll Gunnarson til Stabæk.

De to risikerer inntil seks års fengsel om de blir funnet skyldig. Politiet mener Gunnarson kostet fem millioner kroner da han gikk fra Stabæk til Vålerenga - og at Stabæk reduserte summen til en million.

Vinnings hensikt Stabæk var pålagt å betale Nancy 50 prosent av prisen. Politiet mener Nancy da hadde krav på 2,5 millioner - men bare fikk en halv million.

ETTERFORSKER: Politiadvokat Morten Stene. MMS-foto: Per Flåthe
ETTERFORSKER: Politiadvokat Morten Stene. MMS-foto: Per Flåthe Vis mer

Morten Stene bekrefter at klubbene har kommet til enighet, og at det dermed ikke er franske Nancy som står bak anmeldelsen.

- Påtalenemndene i Fotballforbundet ønsket å få dette vurdert av politiet. Når vi gjør slike funn blir det politietterforskning, sier Stene.

Stene sier politiets mistanke er at Vålerenga og Stabæk har ønsket å tjene på overgangen, ikke idrettslederne personlig.

- Er det mistanke om at de siktede har puttet penger i egen lomme?

- Det er det ingen mistanke om, men vinnings hensikt er et motiv her, selv om det er i regi av idrettsklubbene.