Her er Ingrid Alexandra

Se de første bildene av Norges nye prinsesse. Tatt av kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Se alle bildene av Ingrid Alexandra. I går kveld kom de aller første bildene av prinsesse Ingrid Alexandra, raskere enn de fleste hadde ventet. Og grunnen er nok fotografen.

  Tidligere har nyfødte kongebarn gjerne blitt fotografert av det norske bildebyrået Scanpix som deretter distribuerer det til videre til media. Maud Angelica ble gjort klar til offisiell fotografering tre dager etter fødselen.

  I så måte er kronprinsparet tidlig ute også med fotoapparatene, og det at far selv har fotografert er også noe nytt.

  Og det er åpenbart at den nye babyen ligner på sin far og hans familie, akkurat som både mormor og farfar har sagt til media allerede. Her er det så langt lite å se til Mette-Marits lyse lokker, for håret og øyene er mørke som kronprinsens.

  Det skal ifølge ekspertene være vanlig at nyfødte barn ligner på sin far. Biologene mener det er slik fra naturens side for å sikre at far knytter seg til den nyfødte.

  Gråt da han ble fotografert


  Da Haakon ble født tok det seks dager før han ble fotografert. Han ble tatt bilde av sammen med foreldrene, Daværende kronprinsesse Sonja var da fortsatt innlagt på Rikshospitalet.

  Han var bare halvmett den dagen for at han ikke skulle sovne under sitt første pressemøte, og det var så vidt den gang Sonja kunne overdøve hans gråt.

  - Haakon Magnus er en kraftig plugg. Av utseende ligner han mer og mer på sin søster, sa kronprinsparet, som skulle flytte hjem til Skaugum denne dagen.

  Oppkalt


  I går offentliggjorde kronprins Haakon navnet på sin nyfødte datter. Ingrid Alexandra er trygt plantet i den norske kongehistorien, men tar også med kronprinsesse Mette-Marits røtter.

  Kronprinsessens farmor heter Ingrid, mens navnet Alexandra er den feminine versjonen av Kong Olavs mellomnavn, Alexander.

  - Jeg syns personlig at det er et veldig fint navn. Det kombinerer et mye brukt navn Ingrid med et ikke så mye brukt navn Alexandra. Vi ga det uten problemer vår støtte, sa en høytidsstemt statsminister Kjell Magne Bondevik på slottsplassen i formiddag.

  De tidlige favorittnavnene var Ingeborg eller Ragnhild. Kronprinsparet landet altså på Ingrid Alexandra.

  Og skal vi tro en hurtigmåling Opinion utførte for Aftenposten i går, har den lille prinsessen allerede bidratt til å styrke monarkiet i Norge.

  75 prosent av Norges befolkning mener Norge fortsatt bør være et monarki, mens 46 prosent mener fødselen har styrket monarkiets stilling i Norge. Bare fem prosent mener fødselen har svekket monarkiets posisjon blant nordmenn.

  Les også: - Ingrid er vakkert og folkelig

PRINSESSEN: Kronprinsen har valgt å vise egne bilder av Ingrid Alexandra.
LIKNER PÅ KONGEN? Kong Harald mener Ingrid Alexandra likner på hans egen familie. Bestemor Marit Tjessem synes også hun likner på kronprins Haakon.
MOR METTE-MARIT: Og slik så kronprinsessen ut da hun var døpt.
<B>PAPPA HAAKON: Kronprins Haakon var en alvorlig gutt som liten. Likner Ingrid Alexandra på ham?